Такий проект надає студентам нові можливості, відкриває майданчики для спілкування та співробітництва - Світлична

Субота, 14 квітня 2018, 13:31
За словами голови ХОДА, зараз вживаються значні зусилля для того, щоб освічена молодь залишалася працювати в Україні.
Такий проект надає студентам нові можливості, відкриває майданчики для спілкування та співробітництва - Світлична

13 квітня відбулася презентація інноваційного проекту, який реалізують у НТУ «ХПІ». Там мають побудувати інноваційний кампус, де поєднаються ІТ-навчання, школа підприємництва та коворкінг. Робота стартує цього місяця і триватиме до кінця 2018 року. Для цього будуть задіяні державні інвестиції, а також кошти власників підприємств та представників місцевого бізнесу.  

За словами Юлії Світличної, Харків увійшов до десяти найбільших вишівських центрів Європи. А проект з будівництва сучасного кампусу дасть студентам можливість більш продуктивно спілкуватися та співпрацювати один з одним. Завдяки цьому зросте авторитет університету, завдяки чому область завоює нові позиції у сфері освіти. Як підкреслила голова ХОДА, створення гідних умов дозволить колишнім студентам знаходити роботу та отримувати гідну зарплатню в Україні.  

За словами ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола, створення інноваційного кампуса має на меті підвищити якість підготовки, в першу чергу, спеціалістів  ІТ - сфери, трансформувати інженерну освіту в її напрямку. Керівництво вишу бажає, щоб їх спеціалісти відповідали вимогам сучасного ІТ-бізнесу. Сокіл висунув сподівання, що цей проект сприятиме виконанню цього завдання. За словами ініціаторів проекту - НТУ «ХПІ» та проекту UNIT.City - інноваційний кампус стане простором освіти й розвитку підприємництва. 

 Інноваційну освітню програму розробили фахівці UNIT.Factory у співпраці з НТУ «ХПІ». Тут талановиті студенти будуть вивчати інноваційні технології без необхідності платити за це гроші. Також там діятиме Школа малого і середнього підприємництва та сучасний коворкінг 

Нагадаємо, що сьогодні в Золочеві тривають ремонті роботи в місцевій музичній школі для дітей. На даний момент в приміщенні проходить реконструкція. Після того, як робота буде завершена, нова школа буде відповідати сучасним вимогам. На даний момент батьки дітей, які відвідують даний заклад, беруть пряму участь у вирішенні ремонтних питань.  

Крім того, зараз триває ремонт в будинку, де живуть родини переселенців. На даний момент залишаються люди, які не мають можливості орендувати житло чи придбати власне. Після завершення робіт там зможе проживати близько ста чоловік.  

 

comments powered by HyperComments