Чому перший в історії Атлантичної ради США виїзний регіональний захід відбвувається в Харкові - коментарі експертів

Вівторок, 17 квітня 2018, 13:06
Під час дискусії «Українська економіка, енергетична незалежність і безпека, перспективи інвестицій у Харківську область і партнерство між США та Україною» старший науковий співробітник Атлантичної ради США, екс-заступник Міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Евелін Фаркас відзначила роль нашого регіону в боротьбі з російською агресією.
Чому перший в історії Атлантичної ради США виїзний регіональний захід відбвувається в Харкові - коментарі експертів

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Він зазначив, що харків`яни дуже розумні, адже вони бачать, що саме відбувається, і це, у свою чергу, дає можливість швидко реагувати на ситуацію. Також Евелін Фаркас зазначила, що у справі протистояння російській агресії велику роль зіграло грамотне управління. 

Питанню безпеки під час дискусії було приділено багато уваги, адже, підкреслюють експерти, воно стосується не лише нашого регіону, не лише нашої країни, але і всього світу. І цим пояснюється те, що на підтримку нашої країни стала міжнародна спільнота. Вона також нагадала про внесок, який був зроблений Сполученими Штатами Америки в зміцнення безпеки й обороноздатності України.

«З 2014 року і до сьогодні ми профінансували понад мільярд доларів, щоб допомогти безпеці України, - навела дані Евелін Фаркас. - Ці кошти були спрямовані на тренування, на обладнання, на радари, на медичну допомогу. Це дуже важливий внесок у захист України».

Старший науковий співробітник Атлантичної ради США також повідомила, що підтримка України та інших країн світу, що зіткнулися з агресією, з боку США буде продовжена.

Про економічні успіхи регіону розповів Радник Ради директорів найбільшої приватної газовидобувної компанії України Burisma group Вадим Пожарський. 

Він зазначив, що газову і нафтову продукцію виробляють 12 регіонів України, при цьому на Харківську область припадає 50% всього ринку.

«Харківський регіон уряд виділяє як лідируючий у багатьох аспектах. І наша робота в цьому регіоні важлива, - підкреслив представник Burisma group. - Місцевий уряд дає можливість розвивати, збільшувати продукцію і відповідати на потреби бізнесу в термінах податків».

Вадим Пожарський розповів, що компанія вклала 2 млрд дол. у надрову промисловість.

«З гордістю заявляю - наша компанія закуповує нове обладнання і впроваджує, в тому числі в Харкові, обладнання, яке може добувати і переробляти газ», - сказав представник ради директорів Burisma group.

Також він зупинився на питанні бізнес-клімату, який створюється в Україні, відзначивши серйозні успіхи керівництва країни.

«Я ціную, що голос бізнесу може бути почутий і можна відкрито говорити. Ділове суспільство критично ставиться до уряду. Але сьогодні є всі причини говорити про позитивні сторони. Хочу віддати належне - багато було зроблено урядом за останні два роки, влада стала слухати і проводити діалог з бізнесом. У ділових аспектах політика стала передбачуваною».

Раніше ми писали, що Юлія Світлична та Хюґ Мінґареллі домовилися про допомогу ЄС у створенні нового онкоцентру в Харкові.

Також "Справжня Варта" повідомляла, що харківський Хоспіс, який створений в 1999 році і надає догляд за невиліковними хворими, надає паліативне лікування, медико-соціальну допомогу хворим і їх родичам, а також психологічну реабілітацію близьких, отримає за підтримки Посольства Японії нові харчоблок, пральню, індивідуальний тепловий пункт, нові енергозберігаючі вікна та двері.

comments powered by HyperComments