Світлична запропонувала встановити обладнання у новому онкоцентрі коштом державного бюджету

Середа, 18 квітня 2018, 17:56
Будивництво буде вестися за кошти місцевих бюджетів.
Світлична запропонувала встановити обладнання у новому онкоцентрі коштом державного бюджету

18 квітня голова ХОДА взяла участь у зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з головами обласних державних адміністрацій. Губернатор Харківщини  звернулась до прем’єр-міністра з проханням підтримати реалізацію великих проектів у регіоні.

У тому числі -  створення нового онкоцентру.

«Будувати будемо за кошти місцевих бюджетів. Але новому диспансеру потрібно нове, сучасне обладнання. Тому звертаюся до вас, щоб встановити таке обладнання коштом державного бюджету», - сказала керівник області.

Володимир Гройсман запевнив Юлію Світличну, що область отримає урядову підтримку для вирішення цього питання.

Нагадаємо, раніше "Справжня Варта" писала, що найближчим часом буде розроблений проект нового обласного онкоцентру та визначене місце для його будівництва. Пізніше Юлія Світлична та Хюґ Мінґареллі домовилися про допомогу ЄС у створенні нового онкоцентру в Харкові.

А на сесії обласної ради 1 березня було прийнято рішення щодо виділення фінансування на розробку проектної документації для будівництва нового онкологічного комплексу в Харкові. Губернатор підкреслила, що при обранні місця для медзакладу мають бути враховані дві головні умови - добиратися до центру має бути зручно (тобто гарна транспортна логістика), а також це має бути неподалік від багатопрофільної медичної установи, де пацієнти могли б отримувати додаткові послуги.

comments powered by HyperComments