Світлична наполягає на включенні до державного бюджету ремонту дороги «Харків – Зміїв – Балаклія – Горохуватка»

Четвер, 19 квітня 2018, 10:16
18 квітня голова ХОДА взяла участь у зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з головами обласних державних адміністрацій.
Світлична наполягає на включенні до державного бюджету ремонту дороги «Харків – Зміїв – Балаклія – Горохуватка»

Губернатор Харківщини  звернулась до прем’єр-міністра з проханням підтримати реалізацію великих проектів у регіоні.

Одним з головних проектів, реалізація якого, на думку губернатора Харківщини, потребує державної підтримки, є ремонт дороги Р-78 «Харків – Зміїв – Балаклія – Горохуватка», яка об’єднує 6 районів Харківської області.

«Є численні звернення людей, які просять надати цій дорозі пріоритет. І я з ними повністю згодна, - сказала Юлія Світлична. - Я звернулася до керівництва «Укравтодору», і з його боку вже є розуміння щодо поточного ремонту на цей рік. Але я підтримую людей, що цю дорогу потрібно ремонтувати капітально. Тому мною вже спрямовано листа, аби включити її до Державного плану капітального ремонту та будівництва доріг на 2019 рік».

Нагадаємо, зараз  на дорогах Харків - Золочів – КПП «Олександрівка», Харків - Зміїв - Балаклея - Горохуватка, Харків - Мерефа - Лозова - Павлоград, Сахновщина - Ізюм - Куп'янськ – КПП «Піски» у Сахновщинському та Дворічанському районах, Чугуїв - Мілове перед Куп'янськом, Зачепилівка - Андріївка - Старовірівка в Нововодолазькому районі триває ямковий ремонт.

У 2017 році в Україні відремонтували найбільшу кількість доріг за останні 5 років – 2,1 тис. км. Для порівняння, у 2014 році було відремонтовано тільки 102 км. Цього року уряд збільшив фінансування ремонтів і будівництва доріг до 47 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що по області минулого року було відремонтовано 235 км автошляхів, вівся ремонт трьох шляхопроводів – Ізюмського, Пісочинского, Губарівського. Також ми писали, що цього року на Харківщині капітально відремонтують близько 112 км місцевих доріг.

comments powered by HyperComments