Світлична звернулася до Гройсмана з приводу фінансування медичного обслуговування ВПО

Четвер, 19 квітня 2018, 12:36
Голова ХОДА на нараді з прем’єр-міністром 18 квітня порушила питання фінансування медичного обслуговування внутрішньо переміщених осіб, які не враховуються при визначенні розміру медичної субвенції для регіону.
Світлична звернулася до Гройсмана з приводу фінансування медичного обслуговування ВПО

«За розрахунками, лише на цей рік Харківській області не вистачає 170 млн грн. Така ситуація склалася, починаючи з 2014 року. Щоб вирішити проблему, обласна влада звернулася до профільного міністерства, і я прошу вас, Володимире Борисовичу, підтримати нашу позицію», - звернулася керівник області до голови уряду.

Як повідомляла "Варта" раніше, вчора губернатор Харківщини  звернулась до прем’єр-міністра з проханням підтримати реалізацію великих проектів у регіоні. А Володимир Гройсман запевнив Юлію Світличну, що для вирішення порушених питань область отримає урядову підтримку.

Раніше ми писали, що тепер ВПО, які проживають в Харкові, зможуть отримати безвідсотковий кредит на житло терміном до 15 років при першому внеску в розмірі 6% (бюджетом передбачено 5 мільйонів гривень).

Також ми повідомляли, що на Харківщині працює організація GIZ, яка тільки за рік роботи тут надала допомогу 47 тисячам особам, серед яких були як місцеві мешканці, так і переселенці,  було відремонтовано дев‘ять дитячих садків, надавалася підтримка працівникам сфери охорони здоров‘я щодо підвищення їх кваліфікації.

Нагадаємо, у Золочеві зараз проводиться ремонт будівлі, де розміститься гуртожиток на 24 родини переселенців.

comments powered by HyperComments