На Харківщині відкриють 60 пляжів

Четвер, 19 квітня 2018, 17:53
Питання безпеки місць масового відпочинку на водних об’єктах Харківщини розглянули під час засідання Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.
На Харківщині відкриють 60 пляжів

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

У своїй доповіді щодо підготовки місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Павло Пономаренко відзначив, що в 2017 році на Харківщині жодна людина не загинула на обладнаних пляжах.

«Загалом на водних об’єктах у 2017 році загинуло 50 громадян, з яких четверо дітей. Основними причинами загибелі людей стали порушення правил поведінки на воді та купання у стані алкогольного сп’яніння. Всі випадки загибелі людей на водних об'єктах сталися поза межами обладнаних пляжів», - навів дані Павло Пономаренко.

Цього року, за його інформацією, до відкриття готують 60 місць масового відпочинку на водних об’єктах, з них у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку - 11, на базах відпочинку - 19, пляжів загального користування - 30.

Перевіряти пляжі на готовність до відкриття спеціалісти будуть протягом травня.

«На сьогодні в області пройшли атестацію та готові проводити роботи щодо обстеження дна акваторії пляжів Харківська обласна комунальна аварійно-рятувальна водолазна служба та група піротехнічних та спеціальних водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області», - повідомив директор департаменту.

До проведення підготовки рятувальників готові Національний університет цивільного захисту України і Навчальний центр оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС.

comments powered by HyperComments