Небезпечна газова заправка на Салтівці: прокуратура відкрила кримінальне провадження

Четвер, 19 квітня 2018, 19:11
Ситуація навколо газової заправки на Журавлівській набережній, 2 біля метро «Київська» має своє продовження.
Небезпечна газова заправка на Салтівці: прокуратура відкрила кримінальне провадження

Нагадаємо, що за інформацією учасників громадської організації «Антикорупційний блок учасників АТО», ця заправка встановлена незаконно. Ба більше – з порушеннями правил безпеки. Протягом кількох днів активісти зверталися в кілька інстанцій, щоб не лише закрити заправку, а й демонтувати її та покарати винних.

Після того, як навколо АЗС почалися активні дії громадськості, заправка припинала діяльність. При цьому обладнання було кинуте. А це становить небезпеку через можливий виток газу і вибуху. Активісти підозрюють, що заправка могла функціонувати під прикриттям дозвільних органів. Активісти звернулися до Київської районної адміністрації, Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області та до Київського районного управління нацполіції. Скрізь були написані заяви з роз`ясненням ситуації.

За викликом активістів на місце приїжджала поліція, представники державної служби з надзвичайних ситуацій, районної адміністрації та прокуратури.  Цистерну оглянули і опломбували, територію огородили та організували охорону.

Обласна прокуратура винесла рішення.

«На сьогодні за заявою активістів відкрито кримінальне провадження (частина 1 статті 275 Кримінального кодексу України) про порушення правил безпеки використання промислових об’єктів, – повідомила прес-секретар обласного прокурора Віта Дубовик. – Тепер поліція буде з’ясовувати: чия цистерна, на яких підставах там вона знаходиться і чи взагалі мають право там бути заправочна станція».

За таке порушенням передбачено до трьох років обмеження волі із забороною займати певні посади. Наразі триває слідство, яке покаже, чи будуть відкриті нові провадження. У Київський районний суд Харкова скероване клопотання про накладання арешту на газовий резервуар. За словами Віти Дубовик, протягом кількох днів вирішуватиметься питання безпечного демонтажу АЗС, адже поряд знаходиться житловий масив та транспортна  розв’язка.

Активісти «Антикорупційного блоку» продовжують цілодобове чергування біля небезпечного об'єкту.

comments powered by HyperComments