Ураган в Мьянме вже убив 28 тисяч чоловік

Миколай Кузнєцов  |  Понеділок, 12 травня 2008, 08:45
Кількість жертв циклону «Наргиз» у Мьянмі (колишня Бірма), за останніми даними, складає 28 тисяч 458 чоловік, зниклих без вісти – 33 тисячі 416 чоловік.
Ураган в Мьянме вже убив 28 тисяч чоловік

Дані були обнародувані в ефірі державного телебачення Мьянми. Міжнародні експертні групи не виключають, що за остаточними даними кількість жертв стихії може досягти 100 тисяч чоловік.

Нагадаємо, тропічний циклон «Наргиз» пройшов у декількох районах Мьянми 3 травня. Основний удар стихійного лиха припав на селища в низині дельти річки Іраваді.

Вітер викликав морський шторм, який обрушився на берег, зносячи міста і села. Швидкість вітру під час проходження циклону досягала 190 км/ч. У деяких селах в цьому районі зруйновано до 95% будинків, без запасів продовольства, питної води і даху над головою залишилися понад 90 тисяч чоловік.

За даними МЗС України, громадян нашої країни серед потерпілих від тропічного циклону «Наргиз» у Мьянмі немає.

Згідно із заявами представників ООН, влада країни погано підготовлена до оперативної ліквідації наслідків стихійного лиха. 9 травня ООН звинуватила владу Мьянми в конфіскації всієї поставленої до країни гуманітарної допомоги для жертв руйнівного урагану. При цьому уряд заявляв, що вітає міжнародну гуманітарну допомогу, але вважає за краще контролювати її розподіл самостійно.

Відзначимо, напередодні в Мьянме пройшов референдум за конституцією, не дивлячись на заклики міжнародного суспільства перенести голосування і допомогти постраждалим від руйнівного циклону «Наргиз». Виборчі пункти працювали в усіх 14 адміністративних і національних областях 56-мільйонної країни, за винятком 47 повітів, на які прийшовся найсильніший удар стихії. Голосування в них перенесене на 24 травня 2008 року.

comments powered by HyperComments