В Ізюмі – два нових вогнища пожежі. Локалізувати нещастя, як і раніше, не вдається

Микола Кузнєцов  |  Вівторок, 19 серпня 2008, 11:19
Про локалізацію лісової пожежі під Ізюмом Харківської області поки говорити передчасно, повідомили «Варті» у Центрі пропаганди ГУ МНС у Харківській області.
В Ізюмі – два нових вогнища пожежі. Локалізувати нещастя, як і раніше, не вдається

За станом на ранок вівторка посеред вигорілої території виявлені 2 нових вогнища відкритого вогню загальною площею 10 гектарів. Пожежні розрахунки скоординовані згідно з новими даними.

У цей час гелікоптери продовжують постійну розвідку нових вогнищ.

Ситуація біля села Червоний Шахтар під контролем. Ще до того, як положення стало загрозливим, коли стіна вогню рушила до населеного пункту, була проведена водна атака з літаків.

Спостереження за периметром охоплених пожежею територій оптимізму не викликають, повідомляють рятувальники.

«Попіл по коліно, коли йдеш, спостерігаються порожнини від повністю згорілих дерев. І там, усередині, жевріють пеньки, дуже висока температура – так жевріє вугілля у шашлику. Такі об'єкти легко роздуваються вітром, і знову з'являється вогнище. На жаль, у нас на сьогодні невтішний прогноз погоди: обіцяють пориви вітру до 16 метрів у секунду. А про дощ нічого не чутно...» – повідомили у МНС.

Відзначимо, уранці від представників Харківської облдержадміністрації надійшло повідомлення, що пожежу погашено.

«Ми облетіли по периметру весь ліс, і можу сказати, що на даний момент відкритого вогню не виявлено, хоча весь ліс задимлено», – сказав заступник голови ХОДА Олег Шаповалів.


 

comments powered by HyperComments