Андрій Полтавець намагався втекти з місця аварії. Свідки дають свідчення у справі про ДТП на Полтавському Шляху

Дмитро Стриженко  |  Середа, 20 серпня 2008, 10:40
У середу, 20 серпня, у Ленінському районному суді м. Харкова почалося третє засідання в справі про ДТП на вул. Полтавський Шлях. Для дачі показань до суду викликані два свідки.
Андрій Полтавець намагався втекти з місця аварії. Свідки дають свідчення у справі про ДТП на Полтавському Шляху

Як передає кореспондент «Варти» із зали суду, зараз показання дає Віталій Заєць, 1953 р.н.

Свідок затверджує, що швидкість автомобіля підсудного Андрія Полтавця під час аварії становила не менше 100 км/г. «Він проїхав 30 метрів усього за секунду, а прості розрахунки показують, що швидкість автомобіля становила не менш 100 кілометрів на годину», – підкреслив В. Заєць.

Він також відзначив, що після того, як машину занесло і кинуло на трамвайну зупинку, Полтавець «продовжував тримати ногу на акселераторі», тобто він не намагався скинути швидкість.

«Я стояв на трамвайній зупинці та раптом помітив, що на перехресті чорний джип обганяє трамвай ліворуч. Він рухався по трамвайних рейках по зустрічній смузі, потім перемістився й став їхати одним колесом по зустрічному, іншим – по попутному полотну трамвайних рейок. Недалеко від зупинки машина потрапила у невеликий вибій, її підкинуло – машина різко почала уходити вправо, потім ударилася о бордюр. Машину розгорнуло на 45 градусів по відношенню до трамвайної зупинки», – розповів свідок.

Після того, як машину протягло уздовж зупинки, Полтавець вивернув кермо, щоб вирівняти машину, але зіштовхнувся «дотичним ударом зі сріблистим автомобілем Ford». Свідок стверджує, що Полтавець намагався втекти з місця злочину, але зрозумівши, що машина некерована, зупинився у 60 метрах від зупинки.

За словами В. Зайця, коли Полтавець вийшов із машини, він помітив під колесами свого автомобіля тіло жінки і «зробив роздратований жест руками».


 

comments powered by HyperComments