Барабашово знову палає. Пожежа тривала усю ніч (доповнено)

Дмитро Стриженко, Микола Кузнєцов  |  Середа, 27 серпня 2008, 11:55
Як стало відомо «Варті», на території ТЦ «Барабашово» усю ніч горіли торговельні павільйони. За наявним даними, пожежа почалася біля 4-ої години ранку, а близько 8.00 її було локалізовано. Горіла приблизно та ж територія, що й у квітні ц.р. Пожежі надано 3 ступеня складності.
Барабашово знову палає. Пожежа тривала усю ніч (доповнено)

Даних щодо потерпілих на цей момент не надходило. Крім того, закрито один з виходів зі ст. м. «Академіка Барабашова». За власною інформацією «Варти», через пожежу обгоріли проводи, що постачають струмом Салтівське депо метрополітену. У зв'язку з цим роботу на лінії було розпочато з 20–30-хвилинним запізненням.

За інформацією начальника міського Управління МНС Володимира Юрченка, по складності ця пожежа була такою ж, як і квітнева. Однак вона була ускладнена тим, що вогонь дуже швидко поширювався через сильний вітер. По попередній оцінці Юрченка, площа загоряння небагато менше, ніж під час пожежі у квітні, хоча раніше повідомлялося, що цього разу вогонь охопив територію в 5 разів більшу, ніж у попередній раз. Він повідомив «Варті», що вогонь поширювався від периферії усередину ринку. Первинне вогнище загоряння – окраїна ринку з боку Обленерго.

Як передає кореспондент «Варти», дим від пожежі усе ще видно практично з будь-якої точки Салтівки, хоча відкритих вогнищ полум'я вже немає. У цей момент співробітники МНС заливають водою павільйони, щоб уникнути можливовсті повторного загоряння.

За попередньою версією, загоряння відбулося через коротке замикання.

Нагадаємо, на території ринку біля ст. м. «ім. Академіка Барабашова» 16 квітня відбулася найбільша за останні роки у Харкові пожежа. До моменту прибуття рятувальників вогонь поширився на площу в 600 кв. м на території площадки із продажу дитячих товарів. Пожежі було надано 3-ого ступеня складності. Попередньо за фактом пожежі разпочато кримінальну справу за статтею 270 УК – «порушення правил пожежної безпеки».

Відзначимо, що дотепер правоохоронці не озвучили результатів розслідування щодо факту пожежі на ринку «Барабашово» 16 квітня ц.р. У той же час, «Варта» раніше опублікувалав документи, що свідчать про те, що пожежа відбулася через порушення ТБ при проведенні зварювальних робіт.

Дивіться фоторепортаж.

Дивіться фоторепортаж квітневої пожежі.

Ексклюзивне відео, зняте о 6 ранку, дивіться тут:

ЧАСТИНА 1

ЧАСТИНА 2

ЧАСТИНА 3





 

comments powered by HyperComments