Контррозвідка перевіряє, чи крали снаряди зі складу в Лозовій

Дмитро Стриженко  |  Четвер, 28 серпня 2008, 16:21
У Лозовій, на 61-му арсеналі, де 27 серпня почали вибухати снаряди, працює військова контррозвідка. Про це в четвер, 28 серпня, повідомив міністр оборони Юрій Єхануров. Присутність на місці аварії представників контррозвідки непрямо підтверджує версію про те, що частина арсеналу могла бути неофіційно поставлена в зону грузинсько-осетинського конфлікту.
Контррозвідка перевіряє, чи крали снаряди зі складу в Лозовій

Експерти вважають, що склад артилерійських боєприпасів під Лозовою є чи не самим великим в Україні. Ряд з них дуже тихо висловлює версію про те, що частина арсеналу могла неофіційно поставлятися в зону грузинсько-осетинського конфлікту.

Поява на місці НС співробітників військової контррозвідки таку версію частково підтверджує: у функції контррозвідки входить перевірка умов зберігання, а також можливих фактів розкрадання боєприпасів зі складу. У той же час перевірка контррозвідки – типова процедура при аваріях такого роду, відзначають експерти.

Нагадаємо, Міноборони розглядає 6 версій причин виникнення пожежі на лозовському арсеналі. «Є шість версій, чому це (пожежа, – авт.) почалося, і зовсім незрозуміло, чому на 109-ій площадці виникла пожежа», – сказав Ю. Єхануров.

Тим часом, начальник харківського управління СБУ Андрій Мухатаєв повідомив, що військова прокуратура вже порушила кримінальну справу за статтею 425 КК – недбале поводження з боєприпасами.


 

comments powered by HyperComments