Весняна примусова вакцинація була злочином

Микола Кузнєцов  |  Понеділок, 8 вересня 2008, 10:58
Примусова вакцинація проти кору та краснухи навесні 2008 року була злочином, установила спеціальна парламентська слідча комісія.
Весняна примусова вакцинація була злочином

Комісія також з'ясувала, що смерть Антона Тищенко із Краматорська викликана саме індійською вакциною. До відповідних висновків комісія прийшла два місяці тому, однак їх ще дотепер не оприлюднено офіційно.

Глава комісії Віктор Корж заявив, що у будь-якому разі в Україні щеплення цією вакциною не будуть провадитися, пише MіGnews.

«Ми категорично не допустимо продовження вакцинації до повних процедур дослідження цієї вакцини. Це непрості процедури – хімічний аналіз, клінічні випробування, десь піврічний строк її зберігання дозволяє це робити», – сказав він.

Керівник Департаменту охорони здоров'я та соціальних питань Харківської міськради Ігор Шурма заявив, що поки не буде офіційних висновків комісії, місто Харків не буде провадити вакцинацію.

«Відносно посилання міністра охорони здоров'я на дослідження французької лабораторії, відзначу: ми живемо не у Франції, а в Україні, і будемо діяти в рамках українського законодавства», – сказав Ігор Шурма.

«Необхідно на державному рівні визнати, що поставка вакцини – це був злочин. Проведена вакцинація має своїх авторів і своїх «героїв». Якщо факт злочинності даних дій не буде визнаним, то це означає, що хтось за кородоном спеціально домігся поставки саме цієї вакцини, і в нашій країні він знайшов спільників. Якщо не будуть зазначені конкретні особи, відповідальні за те, що відбулося, це буде означати, що влада покриває злочинців, які хотіли позбавити Україну майбутнього. Адже люди, що підлягають вакцинації – від 16 до 29 років – особи репродуктивного віку», – пояснив директор Департаменту охорони здоров’я.


 

comments powered by HyperComments