Справа про вакцинацію: Генпрокуратура подає до суду на Мінохоронздоров’я?

Микола Кузнецов  |  Вівторок, 27 січня 2009, 17:46
Генеральна прокуратура України опрацювала матеріали, які їй надала Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування причин наслідків вакцинації проти кору і краснухи.
Замміністра МОЗ судитимуть?

За інформацією голови Тимчасової слідчої комісії народного депутата Віктора Коржа, в ГПУ провели незалежні експертизи і власне розслідування і підтвердили всі висновки слідчої комісії. Заступник глави ГПУ Тетяна Корнякова створила з цього питання спеціальну слідчу групу.

За словами глави ТСК, можливо, Генпрокуратура вже передала матеріали до суду.

В. Корж нагадав, що кампанія вакцинації в Україні була організована з низкою серйозних порушень. Так, керівництво МОЗ в особі заступника міністра Миколи Проданчука дало розпорядження про «блискавичну» вакцинацію неперевіреною дешевою індійською вакциною.

«Це призвело до того, що 208 підлітків потрапили на лікарняні ліжка», – заявив В. Корж.

За словами парламентаря, МОЗ ретельно це приховував і намагався видати їх захворювання за ГРЗ, але характер симптомів чітко вказував на те, що це – наслідки вакцинації.

За словами В. Коржа, саме вакцина вбила Антона Тищенко, який помер після вакцинації.

Як заявив глава ТСК, експертна порада з 22 академіків і професорів від медицини «в один голос підтвердила» цей факт.

На найближчій сесії ВР В. Корж має намір вимагати відставки керівництва МОЗ.

Він також нагадав, що міністерство наполягає на продовженні вакцинації, а термін придатності індійської вакцини витікає в 2009 році, і 8.5 мільйонів її доз ще лежить на складах.

В. Корж заявив, що щеплення людини, в якої вже є імунітет до кору і краснухи, може зруйнувати імунітет цієї людини і привести до ще небезпечніших процесів в організмі. Наказ про тотальну вакцинацію в країні, де до 80% населення має такий імунітет, народний депутат вважає злочином.

Необхідні заходи для стабілізації ситуації: введення тестування на імунітет до кору і краснухи перед щепленням, тобто введення диференційованого щеплення; зміни у ряді законів про охорону здоров'я, коректування календаря щеплень і знищення індійської вакцини.

«Поки ми її не знищимо, я вважатиму свою місію невиконаною», – заявив Віктор Корж

comments powered by HyperComments