У Харкові за невиплату зарплати за грати потрапив 21 керівник

Ганна Глєбова  |  Вівторок, 24 лютого 2009, 12:21
Всього в січні цього року прокуратура порушила п'ять кримінальних справ за фактом порушення законодавства по оплаті праці. До відповідальності притягнуто 21 керівник підприємства. Відшкодовано близько чотирьох млн. грн.
У Харкові за невиплату зарплати за грати потрапив 21 керівник

Як розповіли кореспонденту «Міської Варти» в Харківсткій міській прокуратурі, директор харківської фірми ТОВ «БМУ-3», яка зареєстрована в Ленінському районі, заборговував своїм співробітникам близько 250 тисяч гривень.

Порушення трудового законодавства було виявлено в ході сумісної перевірки прокуратури Ленінського району м. Харкова з залученням фахівців державної інспекції праці в Харківській області.

Як було виявлено в ході перевірки, керівництво харківської фірми ТОВ «БМУ-3», маючи реальну можливість виплатити гроші співробітникам, спеціально не виплачувало зарплату за жовтень-листопад минулого року. Загальна заборгованість по зарплаті перед працівниками підприємства за цей період склала 249 тис. грн.

За результатами перевірки відносно керівників цього підприємства прокуратурою збуджено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України.

Крім того, Харківською міжрайонною транспортною прокуратурою збуджено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого Кримінальним кодексом щодо голови правління одного з харківських акціонерних товариств.

Як було встановлено в ході слідства, директор не виплачував зарплатні співробітникам, починаючи з березня минулого року. Таким чином, на підприємстві виникла заборгованість в розмірі близько чотирьох мільйонів гривень.

Коли ж у нього з'явилася можливість повністю розрахуватися з співробітниками – на рахунки підприємства поступили гроші у розмірі 12 млн. грн., директор фірми відправився у відрядження, на які витратив близько 4 млн. грн.
Зараз за фактом порушення трудового законодавства ведеться слідство.
 

comments powered by HyperComments