Луценко дає українцям «добро» на відстріл злочинців

Середа, 25 лютого 2009, 11:27
На руках українців на сьогодні знаходиться 800 тисяч вогнепальної зброї і це не погіршує криміногенну ситуацію.
Луценко не проти, щоб українці самостійно відстрілювали злочинців.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес-конференції у вівторок, 24 лютого, коментуючи ініціативу про вільний продаж травматичної зброї, передає «Українська Правда».

За його словами, на сьогоднішній день Україна має лише 160 вбивств, здійснених з використанням вогнепальної зброї. Щороку ця цифра постійно падає. Це при тому, що населення щорік отримує понад 50 тисяч різної зброї на руки, в повній відповідності з законодавством.

Він також повідомив, що на руках у громадян в даний час знаходиться понад 800 тисяч видів зброї на законних підставах. У кожному спеціалізованому магазині ви можете вільно придбати травматичну зброю, але іноземного виробництва.

«Як тільки виникла ініціатива, що казенне підприємство «Форт» готово виготовити і надати вітчизняну зброю, «піднявся ажіотаж, направлений на дискредитацію цієї ідеї», – відзначив міністр.

Тому, за його словами, враховуючи резонанс питання, вирішено не приймати таке рішення міністерством, а винести його на розгляд Кабміну.

«Якщо уряд прийме відповідне рішення, воно буде реалізовано», – сказав Луценко.

«Я вважаю, що травматична зброя не може бути причиною погіршення криміногенної ситуації. Навпаки, злочинці бояться отримати опір такою зброєю. Для них це стримуючий чинник. Оскільки громадяни мають право на оборону не менше, ніж інші конституційні права», – заявив міністр.

Нагадаємо, 24 лютого Секретаріат Президента, у зв'язку з трагедією, що сталася в Криму з вини співробітників спецпідрозділу міліції «Беркут», зажадав від міністра Внутрішніх справ Ю. Луценко подати у відставку. У відповідь Ю. Луценко заявив, що не збирається слідувати пораді Секретаріату президента України і йти у відставку через події в селищі Мирне в Криму.
 

comments powered by HyperComments