Президент вирішує, чи робити 9-річній дівчинці аборт

Надія Анатольєва  |  П'ятниця, 13 березня 2009, 12:30
У Бразилії розгорається бурхлива полеміка між державними чиновниками та представниками місцевої католицької церкви через аборт, який лікарі міста Ресифа зробили 9-річній дівчинці, що завагітніла в результаті згвалтування. Гвалтівником був вітчим дівчинки.
Президент вирішує, чи робити 9-річній дівчинці аборт

Як передає Euronews, в полеміку був вимушений втрутитися особисто Президент Бразилії Інасіу Лула да Сілва. «Я не розумію, як це можливо дозволити дев'ятирічній дівчинці, яка була згвалтована приймальним батьком, народити цю дитину, тим більше, якщо її життя в небезпеці. Я думаю, що в цьому випадку закони медицини вищі за закони церкви», – заявив глава держави.

У Бразилії аборти заборонені: дозвіл на аборт можна отримати лише у випадку, якщо вагітність загрожує смертю матери або якщо зачаття наступило внаслідок згвалтування. Як підкреслює лікар, що робив аборт, в цьому випадку мали місце обидві обставини. «Дівчинка була згвалтована, і її життя було в небезпеці. Як лікар я не міг дозволити дев'ятирічній дівчинці йти на такий ризик для життя», – сказав лікар.

Вагітність, виявлена лише на четвертому місяці, була двоплідною, шанси на життя для маленької матери були нікчемно малі. Але для місцевого архієпископа це не аргументи.

Мати згвалтованої дівчинки і лікарі будуть відлучені від церкви. Як повідомляють місцеві ЗМІ, Міністр охорони здоров'я Бразилії Хосе Гомер Темпорао назвав позицію представників церкви лицемірною.
 

comments powered by HyperComments