ЖАХ! В центрі Києва здійснено напад на російського журналіста

Анастасія Маніна  |  Понеділок, 6 квітня 2009, 17:37
Вчора в центрі української столиці біля вулиці Хрещатик був побитий кореспондент російського інформаційного агентства «Новий Регіон» Тарас Бурнос.
Невідомі в шкіряній куртці прямує до журналіста (фото Т. Бурноса)

За його словами, інцидент відбувся після того, як він побачив, що двоє чоловіків на вулиці б'ють ногами лежачого на землі паркувальника автомобілів.

Журналіст дістав фотокамеру і почав знімати те, що відбувається, після чого сам піддався нападу і отримав декілька ударів в голову.

«Найжахливіше було те, що решта всіх людей йшла собі далі, неначе на одній з центральних вулиць столиці нічого не відбувалося», – говорить Т. Бурнос.

«Я бачив різні ситуації на Північному Кавказі, бував в таборах біженців, але мої очі відмовлялися бачити беззаконня, коли лежачу людину б'ють ногами в центрі Києва!» – обурився журналіст.

«Один з тих, хто бив паркувальника, побачив мене, вказав своєму напарникові, той підбіг, хотів вирвати камеру, почав завдавати ударів в голову. Після третього я впав на землю», – розповідає Т. Бурнос.

Після цього нападаючі втекли з місця події, а постраждалі викликали міліцію.

Т. Бурнос вже написав заяву в правоохоронні органи. На щастя, його камера встигла зафіксувати особу нападаючого – всі, хто впізнає його, можуть звертатися в міліцію.

Як пише «Новий регіон», у журналіста є підстави вважати, що він потрапив «під роздачу» під час кримінальних розборок тих, хто хотів би перерозподілити сферу парковок в центрі Києва.

Нагадаємо, 25 березня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який раніше закликав журналістів не нагнічувати ситуацію нібито погіршенням криміногенної обстановки в державі, заявив, що представники української міліції неодноразово раніше заявляли, що у зв'язку з кризою в країні можливе підвищення прояву агресії і сплеск злочинності. Рівень вуличної злочинності в Україні в І кв. 2009 р. збільшився на 12%.
 

comments powered by HyperComments