Терміново! На півдні України горять ліси

Ганна Глебова  |  Понеділок, 13 квітня 2009, 18:22
У Херсонській області в Цюрупинському лісництві горить ліс. Пожежа вже знищила більше 10 гектарів. Передбачається, що причиною пожежі міг стати підпал.
Терміново! На півдні України горять ліси

Як повідомили в Херсонській облдержадміністрації, ліс горить на двох ділянках Цюрупінського лісництва: у районі селищ Віноградово і Пролетарка.

Пожежа почалася вранці, але до полудня через сильний вітер її територія значно збільшилася. Працівники лісництва, які своїми силами не змогли загасити вогонь, звернулися за допомогою до обласного управління МНС, і в районі пожежі зараз працюють пожежні розрахунки з Цюрупинського і Голопристанського районів.

Для швидкого обмеження зони пожежі на допомогу співробітникам МНС будуть викликані додаткові сили. Причину пожежі поки не повідомляють, але одна з версій – людський чинник, оскільки у вихідні дні в цьому районі відпочиває багато людей з Херсона і Цюрупинська, повідомили в ОГА.

Також на розповсюдження пожежі вплинули погодні умови: останні два тижні в Херсоні стоїть тепла суха погода, а останні два дні – ще й сильний вітер.

Нагадаємо, що в серпні 2007 року сталася велика пожежа площею більше 50 гектарів на території Алупкінського лісництва Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника (район Головної гряди кримських гір).

Як раніше повідомляв наш сайт, пожежа в лісному господарстві під Ізюмом, яка сталася в серпні 2008 року, стала наймасштабнішою лісовою пожежею в Харківській області за останні 10 років і ледь не коштувала життя людині, що боролася з вогнем.
 

comments powered by HyperComments