Страшна казка для дорослих. За що утікач-прокурор Ялти убив 18 тварин

Анастасія Маніна  |  Середа, 15 квітня 2009, 15:36
Справа про отруєння 18 вихованців кримського зоопарку «Казка» взято під особливий контроль Генпрокуратури. На місце події прибула перша леді країни.
Страшна казка для дорослих. За що утікач-прокурор Ялти убив 18 тварин

Про це сьогодні, 15 квітня, розповів «Міській Варті» помічник депутата Верховної Ради Криму і директора зоопарку «Казка» Олега Зубкова Максим Маслакаєв.

За його словами, відносно осіб, що отруїли 18 вихованців зоопарку, порушено кримінальну справу.

«З хвилини на хвилину прибуває перша леді України Катерина Ющенко. Також сьогодні ми розмовляли по телефону з генпрокурором Віктором Медведько, він узяв справу на особливий контроль», – розповів М. Маслакаєв.

Він також розповів передісторію події: «Раніше біля зоопарку знаходилася автопарковка, що знаходиться у власності тернопільського бандита Руслана Казачука. Нещодавно ми цю землю відсудили. Після цього все і почалося – погрози, шантаж. Були і прямі погрози вбивства, бандити дзвонили і обіцяли спочатку підірвати машини, потім отруїти тварин, а потім вбити і нас, власників зоопарку. На жаль, злочинці не жартували: півроку тому дійсно була підірвана машина директора Олега Зубкова, потім почали гинути тварини», – розповів помічник директора і відзначив, що ніяких кримінальних справ заведено не було, оскільки лобіював інтереси бандитів прокурор Ялти Ростислав Процик.

«Звичайно, безпосередньо прокурор нікому не загрожував, але ми маємо в своєму розпорядженні докази його причетності до справи», – сказав М. Маслакаєв.

Помічник директора «Казки» розповів, що почалися вбивства з улюбленця відвідувачів зоопарку – шимпанзе Чарліка, який більше 10 років жив в «Казці» і ніколи жодних проблем зі здоров'ям у нього не було, але в неділю, 23 березня, «Чарлік ледве увійшов до вольєра. За його життя боролися три дні, але 25 березня він помер в страшних муках. Потім послідувала низка смертей – в цілому загинули 18 рідкісних тварин.

Згідно висновкам бактеріологічної ветеринарної експертизи, смерть тварин наступила внаслідок прямого отруєння швидкодіючою отрутою.

«Тому, хто допоможе зловити злочинців, які гублять тварин, директор «Казки» Олег Зубков обіцяє виплатити винагороду 100 тисяч гривень», – повідомив його помічник.

За даними видання Кримська правда, колишній прокурор Ялти Ростислав Процик, відносно якого Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу, не був затриманий.

Видання посилається на інформацію, отриману від начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в АРК Миколи Іллічова.

«Він не заарештований і не затриманий», – відзначив М. Іллічов.

При цьому він повідомив, що кримська міліція не займається цією справою, а лише «виконує окремі доручення» слідчої групи.

На даний час правоохоронним органам невідоме місцезнаходження екс-прокурора Ялти, відносно якого порушена кримінальна справа за фактом хабарництва.

Нагадаємо, 15 квітня повідомлялося, що керівництво Харківського зоопарку звернулося до міського голови Михайла Добкіна з проханням подарувати Ялтинському зоопарку «Казка» ведмедя.
 

comments powered by HyperComments