Колісний бум. Злодії знімають колеса і запаски з автомобілів прямо на вулиці

Ганна Глебова  |  Четвер, 16 квітня 2009, 12:28
Як виявилось, літня новенька гума має великий попит не тільки у автоаматолюбителів, але і у крадіїв – на ринку пари не сильно стертих покришок коштує 300 гривень.
Колісний бум. Злодії знімають колеса і запаски з автомобілів прямо на вулиці

У Києві пролунав бум на «уводи» коліс. Злодії знімають «свіженьку» гуму і несуть добро на шиномонтаж і авторинки. За пару «ношених» покришок можна виручити близько 300 грн.

Злодії також полюбили запаски, привішені ззаду на джипи. За таку можна виручити 150–200 грн.: залежить від фірми, стану і розміру. «Я тільки в кінці березня гуму змінив, купив нову, німецьку, – розповідає киянин Володимир Списаренко, – вранці виходжу з будинку, а у мого «Хюндая» замість коліс – цегла!»

«До нас приносять використані шини, ми їх перекуповуємо. Водії говорять, що машину продали, а покришки залишилися, перевірити це неможливо», – говорить продавець автобазару на Столичному шосе Анатолій Самохін. Зараз серед киян беушні шини мають величезний попит. «Купують їх частіше за все водії ненових авто, – розповів він. Нині почали частіше купувати – грошей у же людей менше. Новеньке колесо коштує $100-150, старе мінімум на 20% дешевше».

Найпростіше рішення не залишитися без коліс – поставити сигналізацію (близько 2000-2500 грн.). «А мені знайомий слюсар-токар зробив болти з секретом, які можна відкрутити тільки одним ключем, без нього зняти колесо нереально», – розповів водій Олександр Крот. Начальник ЦГЗ ГУ МВС Києва Володимир Поліщук говорить, що крадіжки коліс поки не стали масовим явищем, хоча не виключено, що з посиленням кризи вони будуть рости.

Як раніше повідомляв наш сайт, проведення техогляду для автотранспорту, який мав би пройти його в 2009 році, перенесено на півроку вперед. Про те, скільки коштує здати на права в Харкові, читайте тут.
 

comments powered by HyperComments