Водій машини, в якій загинув Ігор Пелих, прийшов до міліції

Олена Сергеєва  |  Середа, 13 травня 2009, 13:48
Водій, що сидів за кермом Honda Accord, що потрапила в аварію, в наслідок якої загинув відомий журналіст Ігор Пелих, з'явився в міліцію.
Водій автомобіля-вбивці ні в чому себе не винить

Начальник прес-служби ГУ МВС Києва Володимир Полищук повідомив, що 26-річний Олег Кириллов прийшов до Голосіївського райвідділу за декілька годин до оголошення його в розшук.

«Співробітники міліції збиралися вчора звертатися до Шевченківського райсуду, щоб з його санкції, офіційно оголосити цього водія в розшук, оскільки за місцем проживання він не з'являвся, а його телефон був відключений. Але вчора в другій половині дня Кириллов несподівано прийшов до Голосіївського райвідділу міліції з адвокатом. Розповідати щось про аварію він відмовився, зіславшись на 63-ю статтю Конституції. Згідно ст. 115 КПК, його затримають на 72 години – він міститиметься в палаті лікарні швидкої допомоги під міліцейською охороною. Оперативники, які бачили водія, зазначають, що у нього скальпована рана на голові, і потрібне лікування в стаціонарі», – повідомив Полищук.

Кириллов був продюсером загиблого Пелиха. На вихідних він з'явився у одного з знайомих працівників каналу ICTV, помив голову, зробив перев'язку і нібито збирався йти в міліцію, але чомусь в РУВС того дня не з'явився. Кириллов виправдовувався, що не пішов в міліцію через погане самопочуття – лежав в приватній кліниці в іншому місті. Зараз правоохоронці з'ясовують, чому лікарі цієї установи не повідомили в «органи» про такого хворого.

Якщо доведуть, що Кириллов винен в аварії, то за ст.286 ч. 3 КК, що передбачає покарання за смерть двох і більше осіб, йому загрожує від 5 до 10 років в'язниці.


Нагадаємо, що 35-річний журналіст Ігор Пелих, ведучий програми «Галопом по Європах» на телеканалі ICTV, загинув в дорожньо-транспортній пригоді на проспекті Перемоги в Києві. Водій автомобіля «Honda», 2 пасажири якого (і серед них Пелих) загинули на місці події, не чекаючи прибуття співробітників ДАІ, втік з місця події
 

comments powered by HyperComments