Головний санітарний лікар країни оголошений в розшук

Ганна Глебова  |  Середа, 27 травня 2009, 10:58
Генеральною прокуратурою України проводиться розслідування у кримінальній справі по звинуваченню колишнього першого заступника міністра охорони здоров'я Миколи Проданчука.
Вакцина була без реєстрації.

Колишній головний державний санітарний лікар України Микола Проданчук звинувачується в перевищенні службових повноважень, зокрема, в наданні дозволу на ввезення без реєстрації вакцини для профілактики кору індійського виробництва. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

В результаті проведення вакцинації наступила смерть неповнолітнього краматорського школяра Антона Тищенко. Він помер 12 травня 2008 року.

У зв'язку з тим, що на даний час місце знаходження обвинуваченого невідоме, 20 травня він оголошений в розшук і ухвалою Печерського районного суду Києва наданий дозвіл на затримання і доставку до суду для вирішення питання щодо зміни запобіжного заходу.

Нагадаємо, рівно рік тому – в травні 2008 року – Микола Проданчук заявив, що смерть 17-річного Антона Тищенко з Краматорська (Донецька обл.) не пов’язана з вакцінацією від кору.

 

comments powered by HyperComments