Організатори вибуху в Мелітополі заарештовані

Ганна Глебова  |  Середа, 3 червня 2009, 11:44
У Мелітополі затримано головного підозрюваного у справі в організації вчорашніх вибухів в одному з відділень Ощадбанку в місті.
В будівлі Ощадбанку прогриміли два вибухи.

«Одразу після того, як стався вибух, було організовано перехоплення на основі наявної інформації, і вже о 15.00 (2 червня) був затриманий головний підозрюваний у цій справі і близько 10-ти вечора він вже дав свідчення, які були підтверджені матеріальними доказами і повністю засвідчили механізм скоєння цього злочину», – розповів перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов.

За його словами, головним мотивом цього злочину були наміри пограбувати це відділення банку.

Згідно планів злочинців, перший вибух повинен був дестабілізувати ситуацію у відділенні банку і посіяти паніку, внаслідок чого вони планували пограбувати банк, а другий вибух повинен бути сильнішим, щоб приховати сліди злочину.

За словами віце-прем'єра, затриманий саме організатор злочину, зробити який мали дві особи.

Нагадаємо, вранці 2 червня у відділені Ощадбанку в Мелітополі в результаті вибухів постраждало 25 людей, двоє з яких – діти. Стан здоров’я шести кваліфікується медиками як важкий. За фактом вибуху порушено кримінальну справу по статті «Замах на умисне вбивство, здійснене з хуліганських мотивів, способом небезпечним для життя багатьох».

За даними прокурора Запорізької області Валерія Кулакова, потужність двох вибухів склала більш ніж півкілограми в тротиловому еквіваленті.

За попередніми даними, перший вибух – близько 100-150 грамів в тротиловому еквіваленті – відбувся на порозі відділення Ощадбанку, другий, – юдизько 400 грамів в тротиловому еквіваленті – всередині приміщення банківського відділення.

 

comments powered by HyperComments