Київські ДАІшники до напівсмерті побили водія за те, що він відмовився давати хабаря

Ганна Глебова  |  П'ятниця, 26 червня 2009, 12:06
У Київській області працівники ДАІ побили начальника Іванківської районної електричної мережі ЗАТ «А.Е.С. Київобленерго» Сергія Фороща.
Київські ДАІшники до напівсмерті побили водія за те, що він відмовився давати хабаря

На вході до супермаркету в Іванкові, куди Форощ з дружиною і двома дітьми поїхав купити продукти, чоловіка зупинив працівник ДАІ і попросив у нього посвідчення водія. Посвідчення у Фороща при собі не виявилось, і його запросили в машину ДАІ, де почали вимагати 1 000 гривень.

Затриманий відмовився платити гроші і повідомив, що його зупинили, коли він не був за кермом. Після відмови віддати відмічену суму і вимоги скласти акт про затримання на начальника РЕС наділи наручники.

Працівники ДАІ від'їхали на декілька сотень метрів далі, вивели затриманого з машини і на очах сім'ї, яка слідувала за машиною, і жителів районного центру, побили чоловіка до непритомності.

Допоміг врятувати чоловіка лише наряд міліції з Іванківського РВ, який викликала дружина пострадавшего. Пострадавший був госпіталізований з струсом мозку. Він досі знаходиться у лікарні.

Свідки інциденту знімали все на камери мобільних телефонів, переписали номери нагрудних жетонів чоловіків і марки двох автомобілів.

Відомо п’ять осіб офіцерського складу, які брали участь в побитті людини. Вони є екс-співробітниками спецпідрозділу «Кобра».

Адвокат постраждалого Андрій Нечипоренко повідомив, що Форощу інкримінується управління транспортним засобом в нетверезому стані і непокора працівникам міліції. З пояснень співробітників ДАІ виходить, що постраждалий напав на декількох працівників міліції, а потім сам побився об їх машину.

Уповноважений з прав людини, органи прокуратури, внутрішніх справ і служби безпеки не порушують кримінальну справу проти працівників ДАІ, які брали участь в побитті людини.

Тепер на членів сім'ї постраждалого з боку правоохоронців спричиняється психологічний тиск з метою відмови від звинувачень проти співробітників ДАІ.

Нагадаємо, 24 червня у Львові співробітники Державтоінспекції відвезли водія до райвідділу за те, що він їм запропонував хабаря фальшивими доларами.

Також нагадаємо, що керівництво МВС офіційно заборонило с 25 червня 2009 року використовувати приватний автотранспорт під час патрулювания дорожного руху.

 

comments powered by HyperComments