Лозинський навмисно вбив людину, загнавши її, як звіра. Генпрокуратура

Ганна Глебова  |  П'ятниця, 3 липня 2009, 11:31
Досудове слідство Генпрокуратури встановило, що нардеп від БЮТ Віктор Лозинський, прокурор Голованівського району Євген Горбенко і начальник Голованівського РО УМВС Михайло Ковальський навмисно нанесли важкі тілесні ушкодження Валерію Олійнику, від яких той помер.
Нардеп навмисно вбив людину.

Про це йде мова в поданні Генеральної прокуратури до Верховної Ради про надачу згоди на притягання до кримінальної відповідальності, затримання і взяття під варту Лозинського, текст якого має в своєму розпорядженні «Української Правди».

У ньому описуються обставини смерті Олійника і констатується, що в діях Лозинського вбачаються ознаки злочину по ч. 2, ст. 121 Кримінального кодексу України – навмисне важке тілесне ушкодження, скоєне групою осіб, яке послужило причиною смерті постраждалого.

Сам Лозинський, згідно документу, свою провину заперечує, «проте переконливих доводів на свою користь не надав», лише стверджуючи, що Олійник застосував до нього і його друзів вогнепальну і холодну зброю, і їх дії були самозахистом.

Як відомо, 16 червня в Голованівському районі Кіровоградської області в інциденті за участю Лозинського, Горбенка і Ковальського помер 55-річний Олійник.

Звучали версії, що це було полювання. Учасники інциденту причетність до вбивства заперечували, називаючи свої дії самозахистом. Разом з тим на тілі загиблого було знайдено 9 вогнепальних поранень, численні перелами. Поховали його без ноги.

Горбенко і Ковальський були звільнені з посад і затримані Генпрокуратурою. За деякими даними, вони вже призналися слідчим у вбивстві 15 чоловік.

Лозинський, який спершу проходив у справі як свідок, звернувся до генпрокурора з проханням внести на розгляд Верховної Ради подання про позбавлення його депутатської недоторканності, нібито щоб уникнути спекуляцій щодо цього. І 3 липня Верховна Рада прийняла ухвалу №4759 «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Віктора Лозинського». За це рішення проголосували 415 народних депутатів з 444 присутніх в сесійній залі.



 

comments powered by HyperComments