Шок! Загибель дніпропетровського бізнесмена вигідна Тимошенко

Середа, 14 жовтня 2009, 18:00
Вчорашнє вбивство бізнесмена В'ячеслава Брагинського в Дніпропетровську може бути пов'язане з переділом власності або корпоративними конфліктами.
вибух у донецьку

Як повідомляє «Комерсант-Україна», Брагинській був тісно пов'язаний з головою правління компанії «Славутич-Капітал» Геннадієм Корбаном, якого, у свою чергу, асоціюють з групою «Пріват». Затверджується, що Брагинській брав участь у ряді гучних корпоративних конфліктів і недружніх поглинань, хоча останнім часом практично не брав участі в процесах, пов'язаних зі зміною права власності на бізнес-об'екти.

«Вся його робота полягала в тому, що він ставав директором всіх підприємств, які потрапляли під контроль Геннадія Корбана, — приводить видання слова джерела в правоохоронних органах області. — Те, що Брагинського вбили, — це або Корбану привіт, або ще щось».

Ті ж джерела стверджують, що напередодні у «групи Корбана був конфлікт, пов'язаний із зміною права власності на майно Павла Івановича Лазаренка», хоча в «Громаді» це заперечують. За словами іншого джерела, у В'ячеслава Брагинського останнім часом міг бути конфлікт і з Корбаном. Сам Корбан назвав вбивство умисним, тому що була закладена вибухівка, і висловив думку, що «зацікавленими можуть бути структури Лазаренко-Тимошенко».

Координатор громадської організації ГРАД Андрій Денісенко в коментарі ІА «Новий міст» заявив, що вбивство може бути відповіддю Лазаренка на дії Брагинського і Корбана: «Брагинській з Корбаном давно і успішно воюють із структурами Лазаренка. І не просто воюють, а фактично відбирають останню власність. Загибель Брагинського може бути відповіддю Лазаренка і пов'язаних з ним кримінальних структур, але це далеко не єдина версія».

За даними джерела газети «Лівий берег», що зустрічався напередодні з Брагинськім, Лазаренко нібито прагне повернути собі минулу могутність в регіоні і навіть привернути до цього своїх колишніх соратників, що знаходяться сьогодні на вершине українського політичного Олімпу.

«Комсомольська правда в Україні» нагадує, що Брагинській також був гендиректором будівельної компанії, що залишила акціонерів без грошей і без квартир. В той же час версію про вбивство-помсту газета вважає маловірогідною, оскільки Брагинській став керівником компанії вже після того, як там почалися фінансові проблеми і саме його стараннями у держави вдалося випросити грошей на продовження будівництва.

Також видання приводить думка про те, що в Дніпропетровську міг загинути не Брагинській, а інша людина, а сам бізнесмен ховається за кордоном, оскільки його підпис стояв на багатьох майнових документах.

Нагадаємо, 13 жовтня, близько 9:00 в Кировськом районі Дніпропетровська на вулиці Харківській, 4, в п'ятиповерховому житловому будинку відбувся вибух на зовнішній трубі побутового газу. Про це повідомляв голова прес-служби МНС України Ігор Кроль. За інформацією правоохоронних органів, в результаті вибуху загинув дніпропетровський бізнесмен В. Брагинский, що жив в будинку поруч.

 

comments powered by HyperComments