Картавих повинен сидіти на лаві підсудних з Медведєвим

Середа, 28 жовтня 2009, 16:24
В’ячеслав Картавих зараз повинен сидіти на лаві підсудних разом з Олегом Медведєвим.
в’ячеслав картавих

Про це 28 жовтня на другому засіданні суду у справі про замах на секретаря міськради Геннадія Кернеса, його сина Кирила Кернеса і мера Харкова Михайла Добкіна сказав бізнесмен Борис Зайцев (який раніше повідомив про план замаху в міліцію).

«Медведєв – людина Картавих, і саме його кандидатуру Картавих висував на пост депутата від Партії регіонів в Московській райраді. А як ви думаєте, чи могла людина, яку визнавали одним з кращих оперативників в Союзі, не знати про плани Медведєва?» – сказав Зайцев.

На засіданні 28 жовтня були присутні всі потерпілі: М. Добкін, Г. Кернес і його син Кирило.

Також на засіданні був присутній В’ячеслав Картавих, що проходить у справі як свідок.

До речі, в жовтні 2008 року Київський районний суд Харкова частково задовольнив позов секретаря Харківської міської ради Геннадія Кернеса до колишнього депутата міськради В’ячеслава Картавих.

Зокрема, суд визнав невідповідними дійсності і такими, що порочать честь і гідність Г. Кернеса, вислови В’ячеслава Картавих про бійку на вул. Клочківській, про те, що секретаря міськради пускали в камеру до Ігоря Бударному. Також суд визнав недостовірною заяву Картавих про те, що «(Р. Кернес) готує провокації відносно мене, членів моєї сім'ї та моє знищення».

Суд зобов'язав В. Картавих протягом 15 днів після вступу до дії рішення суду спростувати ці відомості і оповістити резолютивну частину рішення на декількох харківських телеканалах та повністю відмовив в задоволенні стрічного позову В. Картавих до Г. Кернеса.


Нагадаємо, 27 жовтня в Харківському апеляційному суді відбулося перше слухання у справі про замах на Харківського міського голову Михайла Добкіна і секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса.

Нагадаємо також, в липні 2008 року минулого року секретар міськради Геннадій Кернес продемонстрував журналістам аудіозапис, на якому Олег Медведєв обговорює з виконавцем вбивство його і мера Харкова Михайла Добкіна. Київський районний суд дав санкцію на арешт Медведєва.

Також нагадаємо, що в 2007-му на життя секретаря міськради робили замах двічі. Перший раз – в січня біля готелю «Националь», другий раз – в червні, коли Г. Кернес покидав будівлю міськвиконкому. У другому випадку постраждав бізнесмен Ігор Ялдін, що супроводжував Геннадія Кернеса.

comments powered by HyperComments