У мікроавтобус з паломниками врізалася хура. Загинуло 10 чоловік

Понеділок, 7 грудня 2009, 11:33
Трагедія відбулася в суботу, 5 грудня, в 21.30 на автодорозі Львів – Кіровоград – Знаменка.
аварія

Як повідомив керівник прес-служби МНС Ігор Кроль, мікроавтобус Volkswagen, який перевозив 11 пасажирів, зіткнувся з причепом вантажівки, яка від'єдналася від нього і виїхала на смугу стрічного руху поблизу сіла Райгород Неміровського району Вінницької області.

«У вантажівки виявився несправним зчіпний пристрій. І коли причіп відірвався, він вилетів на стрічну смугу і врізався в мікроавтобус Volkswagen Transporter, що рухався назустріч, – розповідає начальник відділу профілактичної роботи Управління ДАІ МВС України у Вінницькій області Владимир Мотичко. – Водій вантажівки навіть не зміркував спочатку, що відбулося, і проїхав ще декілька сотень метрів, поки відмітив, що у нього відірвався причіп».

Водія мікроавтобуса і ще вісьмох пасажирів страшний удар убив на місці, а Volkswagen перетворився на купу металобрухту. Ще трьох відвезли в лікарню, але один з них помер на руках лікарів. Двоє дівчат у важкому стані.

«Автобус повертався до Вінниці з міста Ватутіно, що в Черкаській області, – говорить Володимир Мотичко. – Пасажири їздили туди на релігійні збори. Всі вони належать до Церкви християн сьомого дня. В основному це були люди зрілого віку – 50 і більше років. Дітей вони з собою не узяли. Водій – 30 років».

За даними УДАІ області, хура виходила з Івано-Франківської області в Краснодарський край Росії, куди перевозила вантаж іграшок.

«Такого страшного ДТП у нас давно вже не було! – Говорить старший інспектор Центру пропаганди Головного управління МНС у Вінницькій області Віталій Семенюк. –  Нашим оперативним працівникам довелося гідравлічними ножицями вирізувати кузов мікроавтобуса, щоб дістати звідти знівечені тіла загиблих і поранених. У живих залишилися двоє дівчат 17 і 19 років, які з важкими травмами зараз знаходяться в реанімації Неміровськой центральної районної лікарні».

У Кабінеті міністрів України створена урядова комісія для розслідування ДТП у Вінницькій області. Комісію очолив заступник міністра транспорту і зв'язку Петро Кравчук, його заступник – начальник департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієц.

У свою чергу президент Віктор Ющенко доручив генпрокуророві, міністрові внутрішніх справ і начальникові ДАІ розібратися в цьому ДТП.

«Надзвичайна подія, про яку йдеться, узята президентом на особливий контроль і від названих осіб очікується повна доповідь в найкоротші терміни», – підкреслив заступник розділу секретаріату президента Петро Шатковській

Нагадаємо, 26 листопада близько двох годинників ночі на автодорозі Дніпропетровськ – Харків відбулося зіткнення автобуса і вантажівки. Водій і 6 пасажирів автобуса отримали черепно-мозкові і інші травми.

22 червня на Білгородському шосе від зіткнення з вантажівкою перекинулося маршрутне таксі. Одному з пасажирів відірвало вухо.

 

comments powered by HyperComments