Голландський журналіст провіз "коктейль Молотова" через два аеропорти

Вівторок, 9 березня 2010, 18:39
Нідерландський журналіст Альберто Стегеман зміг безперешкодно провезти пляшку з легкозаймистою рідиною через аеропорти Амстердама та Лондона, довівши тим самим, що вони вкрай вразливі для терористів, повідомляє TCH.ua
Голландський журналіст провіз "коктейль Молотова" через два аеропорти

У магазині безмитної торгівлі журналіст вилив вміст однієї з пляшок і залив туди горючу рідину. Покупка була покладена у спеціальний пакет з маркою магазина, після чого вона пройшла подвійний контроль - в амстердамському "Схіпхол" і в лондонському "Хітроу", де журналіст без проблем пересів на літак, що летів курсом на Вашингтон.

Коли стали відомі скандальні факти недостатнього забезпечення контролю в амстердамському аеропорту, там були значно посилені заходи безпеки.

Про неефективність заходів безпеки, які приймаються у аеропортах Європи і США, активно заговорили наприкінці минулого року, коли нігерійський терорист Умар Фарук Абдулмуталлаб зміг у власних трусах пронести вибухівку на борт літака, що летів з Амстердама в Детройт. Лише недосконалість вибухового пристрою і втручання інших пасажирів перешкодили йому здійснити теракт.

У січні авіаційна безпека в США знову була поставлена під питання, коли один з пасажирів внутрішнього рейсу Мілуокі – Даллас випадково проніс в літак патрони. Збираючись в аеропорт, торговець зброєю забув викласти патрони з сумки, однак це залишилося непоміченим. Чоловік, виявивши боєприпаси в ручній поклажі, здав їх добровільно.

 

comments powered by HyperComments