Поки батьки не бачать, діти живуть на цвинтарі

Середа, 5 травня 2010, 14:21
Серед українських підлітків стає все більш популярною культура готів. Вони заперечують, що готи є прихильниками смерті. Їх улюблене місце – цвинтар. Діти знаходять заспокоєння поміж мертвих, гуляючи серед могильних парканчиків.
Поки батьки не бачать, діти живуть на цвинтарі

Анні тільки шістнадцять, а дівчина вже розчарована в житті. Одягається лише в чорне. Похмурий настрій - її розвага.

"Я – гот. Мій чорний одяг відображає стан моєї душі", - каже вона. За словами дівчини, вона не вживає алкоголю, не палить, веде здоровий спосіб життя.

Вона заперечує міф про готів, що поклоняються смерті. Каже - вони просто поважають її. Тому, на могилках, якщо брудно - приберуть, і ніколи не спаплюжать хрести. На цвинтарі готи люблять випити пива, покурити, і навіть провести побачення.

Готи люблять чорні пальта, чорні довгі й короткі спіднички. Не забувають про сексуальність. У магазинах шукають чорні мережива та масивні хрести. Ці діти кажуть, що знайшли себе в готичній понурості й ображаються, коли їх не розуміють.

Неформали в чорному. Вони не вважають себе понурими в житті. Із задоволенням слухають музику і відриваються на концертах.

Виконавці важкого року - самі ще школярі. Вони знають, чому їхню дуже агресивну музику люблять слухати однолітки.

"Під таку музику дуже легко виплеснути свою агресію… якщо ти на когось злий слухаєш музику тобі стає легше замість того, щоб піти напитись наркотиків, слухаєш агресивну музику", - кажуть співаки. Самі, як стверджують, не агресивні, не зловживають алкоголем і не приймають наркотики.

Чорний колір, браслети із шипами і довге волосся. Для солістів важкого року - це і світовідчуття, і елементи стилю.

Батькам про такі концерти розповідають не всі. Але навіть ті, хто і наважуються, кажуть: батьки спочатку протестують, а далі миряться.

Діти в чорному чужим не довіряють. А безліч хибних стереотипів про них, їх тільки ображають. Утім, вони визнають - ні за що не змінять свій чорний світ на інший. 

comments powered by HyperComments