Чиновники в погонах здатні порушувати закон за платню, яка значно менша від 18 гривень

Жанна Титаренко  |  Неділя, 18 липня 2010, 18:01
Переоформлюючи паспорти для громадян України тепер чиновники вимагають обов’язково страхуватися від фінансових ризиків. Факт такого правопорушення нещодавно трапився в Новосанжарському районі Полтавської області. Громадянці не віддавали нового паспорта, доки вона не принесе квитанцію про оплату страхового внеску.
Чиновники в погонах здатні порушувати закон за платню, яка значно менша від 18 гривень

Таким насильницьким способом збирає гроші у свої фонди страхова компанія “Омега”. Працівники паспортного відділку вимагають сплачувати гроші саме через “Полтава Банк”, бо в іншому чомусь не можна. Страховий внесок становить 15 гривень, за послуги банк бере 3 гривні. Тобто людину примушують піти і сплатити 18 гривень невідомо за що.

У самому ж договорі написано, що страхування є добровільним. Умови договору є досить неточними і незрозумілими. Звісно, що охочих застрахуватися від фінансових ризиків на таких умовах знайдеться небагато, і страхова компанія збирає гроші у свої фонди за допомогою чиновників у погонах.

Коли громадянка показала квитанцію про оплату, страховий договір, отримала паспорт і почала вимагати чітких пояснень таких дій, показуючи, що в договорі чітко зазначено добровільність страхування, їй було відмовлено. Чиновники сказали, що вони ні в чому не винні, оскільки їм так наказали робити їх начальники, а вони взагалі не вдумувалися в те, що то за квитанції і для чого, бо їм це не цікаво. Документів, на дозвіл такого примусового страхування у чиновників не виявилося, оскільки в іншому випадку, вони б їх пред’явили.

Чому треба сплачувати гроші саме в “Полтава Банк”, адже реально це невигідно, бо послуги за оплату в цьому банку коштують дорожче ніж в інших? Таких вимог працівники Новосанжарського паспортного відділку теж пояснити не змогли.

Обурена громадянка скаржилася на те, що набагато легше було б просто “пожертвувати” цим працівникам 5 чи 3 гривні на морозиво чи канцелярію, аніж бігти в банк, стояти в черзі та невідомо за що сплачувати 18 гривень.

Шкода, що працівники в погонах здатні порушувати закон, навіть за такі смішні суми. Тут одразу стає зрозумілим саме ставлення до законів, права громадян та цілковита впевненість у тому, що покарання не буде. Дуже прикро, що українців на кожному кроці спіткає корупція.

 

comments powered by HyperComments