Арештовано майно ІСД через борги Ахметову

Неділя, 25 липня 2010, 14:04
Департамент виконавчої служби Мін'юсту наклав арешт на майно Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського, Алчевського меткомбінату і Краматорського металургійного заводу ім. Куйбишева. Про це повідомило інформоване джерело в Міністерстві юстиції, пише Обком з посиланням на Українські новини. За його словами, арешт був накладений у зв'язку з виконанням рішень судів по стягненню із зазначених підприємств боргів за сировину, що у сумі складають близько 1,7 млрд. гривень.
Арештовано майно ІСД через борги Ахметову

На даний момент прес-служба корпорації "Індустріальний союз Донбасу" не коментує інформацію.

На початку червня Господарський суд Донецької області зобов'язав ДМК виплатити "Метінвест Холдинг" (Донецьк) 204,279 млн. гривень за порушення контрактів по постачанню сировини.

Цей же суд зобов'язав Краматорський метзавод виплатити "Метінвест Холдингу" 28,530 млн. гривень боргу щодо постачань залізорудних окатишів у 2008 році.

У свою чергу Алчевський металургійний комбінат має за рішенням суду виплатити Інгулецькому гірничо-збагачувальному комбінатові (Кривій Ріг, Дніпропетровська область) 680,394 млн. гривень за порушення контракту на постачання залізорудного концентрату, а також 534,204 млн. гривень компанії "Метінвест Холдинг" за порушення умов договору про постачання сировини.

Як відомо, Алчевський меткомбінат, ДМК ім. Дзержинського і Краматорський металургійний завод ім. Куйбишева контролюються корпорацією "Індустріальний союз Донбасу".

У грудні 2007 року "Метінвест" домовився з підприємствами групи ІСД (Алчевский меткомбінат і ДМК ім. Дзержинського) про постачання їм залізорудної сировини і флюсо-доломітної продукції до 2011 року, при цьому обсяги постачань продукції і ціни на них сторони повинні були погоджувати терміном на рік, починаючи з квітня 2008 року.

У листопаді 2008 року "Метінвест" домовився з ІСД про зниження цін і їх подальшому щомісячному перегляді по довгострокових контрактах.

 

comments powered by HyperComments