Футболіст Максим Шацьких став жертвою змови міліції і викрадачів

Четвер, 2 вересня 2010, 13:22
У капітана київського «Арсеналу» викрадений автомобіль «Лексус» вартістю 120 тис. дол.
максим шацьких

Співробітники Департаменту кримінального розшуку заарештували групу викрадачів, кілька років «працювала» в Києві і інших областях країни. Разом з фахівцями щодо позбавлення українців від дорогих машин було виявлено та їх міліцейське прикриття.

П'ять служителів порядку з Києва, Київської та Хмельницької області та два співробітники Центрального апарату МВС були причетні до викрадань іномарок. Ці вже колишні офіцери заробляли загальний капітал з професійними злодіями на легалізації крадених автомобілів – в їх функції входила підробка документів. Вони ж брали участь в організації системи викупу дорогих іномарок, попередньо викрадених у багатих людей.

Жертвою угруповання став і нападаючий київського «Арсеналу» Максим Шацьких. У нього викрали «Лексус» вартістю 120 тисяч доларів. Не встиг cпортсмен засмутитися, як йому передзвонили і запропонували не ходити в міліцію із заявою про викрадення, а вирішити всі полюбовно: за 47 тисяч доларів йому повертають машину у повній цілості. Футболіст погодився і після передачі грошей отримав свій же «Лексус».

Цю історію Максим Шацьких не афішував. Хоча й підтвердив, що такий випадок був: «Так, дійсно, неприємний епізод з викраденням машини був, я сам її повертав, заплатив викуп у розмірі 47 тисяч доларів. Зараз цієї машини у мене немає – я давно її продав».

Більш докладно про неприємну історію розповіла дружина Максима – Олеся Шацьких.

«Це сталося влітку минулого року, коли ми з чоловіком були в Казахстані, – розповіла Олеся. – Він тоді виступав за «Локомотив» з Астани. «Лексус-570» Максима залишався в Києві, на ньому з нашого дозволу виїжджав мій брат. Викрали машину, коли вона стояла біля ресторану. Мій брат бачив, як викрадачі на машині збили шлагбаум і поїхали на авто, він викликав міліцію на місце злочину. А через 2-3 дні з нами зв'язалися і сказали про суму, яку просять за машину».

«Нещасливу» машину подружжя вирішило продати.

«А навіщо вона нам потрібна? – продовжує дружина футболіста. – Люди, які на ній їздили, забрали з авто всі наші особисті речі, при викраденні розбили фари, як ми можемо на неї після цього їздити? Улюблена марка машин Максима – «Мерседес», він завжди їздив тільки на них. І ось з єдиною машиною не цієї марки сталася така історія».

Максим Шацьких – не єдиний заможний мешканець України, який став жертвою бандитів-викрадачів, яких прикривали міліціонери-перевертні. Враховуючи, що працювала схема в Україні кілька років, потерпілих набрався не один десяток. До того ж злочинці вибирали успішних і платоспроможних громадян, готових заплатити за повернення дорогої машини. Наприклад, ще одна жертва банди – київський бізнесмен – забрав заяву з міліції, коли викрадачі запропонували йому повернути «Лексус» за 25 тисяч доларів. Він написав другу заяву, повідомивши, що нібито помилився, а машину ніхто не крав.

Нагадаємо, у березні 2010 замість купівлі авто франківчанин вирішив його вкрасти.

comments powered by HyperComments