Милиція має три версії катастрофи під Марганцем

Вівторок, 19 жовтня 2010, 15:18
Слідство Міністерства внутрішніх справ розглядає три версії зіткнення автобуса з локомотивом у Дніпропетровській області.
дтп

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Василь Фарінник, повідомляють «Українські новини».

«Версій відпрацьовується три. Якраз перша – що з вини водія (автобуса), і вона містить дві підверсії, і третя версія – це те, що дії машиніста локомотива могли призвести до аварії, або що він їхав туди з якимись порушеннями», – сказав він.

Заступник міністра додав, що підверсією є те, що дії загиблого водія автобуса (умисні або ненавмисні) призвели до самого ДТП.

«Тобто, він діяв навмисно або він діяв неупереджено, або взагалі, через раптове захворювання, наприклад інфаркт чи інші причини, пов'язані зі здоров'ям», – зазначив він.

Фаринник також не виключив, що і машиніст локомотива, і загиблий водій автобуса виявляться винними в ДТП.

За його словами, у справі допитуються всі ті, хто знав водія автобуса – рідні, близькі, знайомі по роботі.

«Вимагаються всі характеристики, починаючи зі школи і з усіх тих місць, де він працював. Вимагаються медичні документи з усіх місць, де він стояв на обліку. У даному випадку буде ще призначена психологічна експертиза», – додав заступник міністра.

Він підкреслив, що попередня причина ДТП – незрозумілі дії водія автобуса.

Як повідомлялося, 45 людей загинули і 8 госпіталізовані в результаті зіткнення маршрутного пасажирського автобуса «Еталон» з локомотивом 12 жовтня біля Марганця Нікопольського району Дніпропетровської області.

Міліція порушила кримінальну справу за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель людей.

МВС раніше повідомило, що відпрацьовує версію можливої причетності загиблого водія автобуса до деструктивних сект.

comments powered by HyperComments