Троє немовлят на смерть отруїлися молочними сумішами

Понеділок, 15 листопада 2010, 16:15
Троє немовлят померло протягом місяця від отруєння в селі Косарі Кам'янського району на Черкащині. Всі діти харчувались штучними сумішами.
молочна суміш

У четвер, 11 листопада, о 4.30 ранку косарчанка Світлана Совко викликала «швидку» до немовлят – близнюків. Дітям було місяць і тиждень. Одне з немовлят до приїзду лікаря померло.

«Інше не подавало ознак хвороби, тому його не госпіталізували, – розповів сільський голова Василь Воропай. – Мати з іншою дитиною вранці поїхала в райцентр до дитячої лікарні на огляд, але там же й друге дитинча померло. Сьогодні вже відомо, що ці діти померли від отруєння».

Місяць тому в Косарях померло немовля 4-х місяців. За висновками лікарів, причиною стало теж отруєння. Всіх цих немовлят матері годували штучними сумішами.

За словами сільського голови, аналізи води з криниць, а також тих молочних сумішей санепідстанція відправила до Києва на аналізи.

Відзначимо, що Всесвітня організація охорони здоров’я радить годувати материнським молоком не менш як протягом перших шести місяців. А якщо у жінки є молоко, слід годувати ним дитину рік.

comments powered by HyperComments