Кисневий коктейль вибухнув у дітсадку. Є жертви

Вівторок, 16 листопада 2010, 15:49
16 листопада у дитсадку № 8 у місті Херсон під час приготування кисневого напою стався вибух, від якого постраждали двоє дітей та жінка-завгосп, яка й готувала цей коктейль.
кисневий коктейль

Про це повідомила прес-служба МНС.

Сигнал про біду надійшов до оперативно-координаційного центру обласної служби МНС о 10:30. Одразу на місце події виїхало два пожежно-рятувальні відділення Дніпровського райвідділу та представники оперативного штабу.

Як з’ясувалося на місці, співробітниця закладу у кабінеті медсестри готувала коктейль і саме збиралася пригостити двох малюків, коли стався вибух у ємності з готовим коктейлем.

Усі постраждалі з травмами та опіками різного ступеню важкості перебувають у лікарнях.

Жінка 1964 року народження отримала опіки 1,2,3 ступеню обличчя, рук та тулуба і перебуває в опіковому відділенні у стані середньої важкості.

Найгірше прийшлося чотирирічному хлопчику, який стояв найближче – він отримав опіки обличчя та кистей рук третього ступеню й у важкому стані потрапив до реанімаційного відділення. Друга дитина постраждала найменше – найімовірніше, що хлопчик обійшовся переляком, незначними опіками та подряпинами.

Що саме послужило причиною нещасного випадку – буде встановлено у ході розслідування.

Механізм приготування кисневого коктейлю нескладний: у вітамінізовану рідинну суміш, сік, фруктовий або молочний коктейль додається кисень з кисневого балону для дихання чи за допомогою спеціальних апаратів, таких як МІТ або «Здоров’я».

Для тих, хто придбав подібне обладнання для домашнього користування нагадаємо: приготування кисневих коктейлів потребує стерильної чистоти – крапля рослинного чи тваринного жиру або навіть людського поту може призвести до вибуху.

Нагадаємо, троє немовлят померло протягом місяця від отруєння в селі Косарі Кам'янського району на Черкащині. Всі діти харчувались штучними сумішами.

comments powered by HyperComments