Депутата від БЮТ кілер застрелив вночі в спальні

Понеділок, 4 квітня 2011, 13:42
У Хмельницькій області в ніч на суботу вбили депутата місцевої облради від «Батьківщини», 57-річного Адама Яхієва.
яхієв

«Він був убитий пострілом в голову у себе вдома, в селі Жовтневому», – розповіла «Сегодня» начальник прес-служби Хмельницької облміліції Інна Проник. Як повідомило наше джерело в МВС, одна з ключових версій НП – бізнес-розбирання (Яхієв очолював велике підприємство з переробки сільгосппродукції – ВАТ «Адамс», яке випускає овочеві консерви, реалізує борошно і крупи, в тому числі дефіцитну гречку). «Нібито незадовго до вбивства Яхієв став банкрутом. Не відкидаємо поки політичний і побутовий мотиви», – сказали в МВС.

Однопартійці нардепа повідомили, що він був убитий вночі у своїй спальні. «Кілери добре підготувалися. У кімнату, де знаходився Адам Михайлович, вони пробралися через вікно, – каже депутат облради від «Батьківщини» Василь Кравчук. – Вбили і пішли. У нього залишилися дружина і четверо дітей. Одна з доньок розповіла, що крізь сон чула шелест у спальні, але подумала, що це батько прокинувся. Він спав один». За словами Кравчука, Яхієв загинув напередодні зборів акціонерів свого підприємства, що наштовхує на версію про бізнес-розборки.

А лідер БЮТ Юлія Тимошенко у своєму блозі на Twitter припліла й політику: «Застрелили сьогодні вночі. Має чотирьох дітей. Яке горе. Багато державних нагород, депутат облради трьох скликань. Відмовлявся переходити в ПР».

«Регіонали», які знали Яхієва, вважають, що політика в даному випадку ні до чого. «Не можна використовувати чиюсь смерть у політичних іграх! – говорить голова Кам'янець-Подільської осередку Партії регіонів Володимир Мельниченко. – Наскільки я знаю, ця людина заборгувала чимало грошей кредиторам, останнім часом у нього виникли труднощі з виплатами. Навіть якщо б він захотів перейти в Партію регіонів, то наше керівництво було б проти». «В області цей депутат, до речі, будучи за національністю чеченцем, вважався дуже серйозним бізнесменом, – розповіли нам хмельницькі політики. – У нього була охорона, з ним було складно домовитися про зустріч. А вбили ось так просто і легко – в спальні».

Нагадаємо, у січні в Харкові невідомі жорстоко побили 48-річного члена партії «Батьківщина», депутата V скликання та голову фракції партії у Дзержинській районній раді Сергія Друзенка.

comments powered by HyperComments