Звіряче вбивство чоловіка жінка намагалася приховати під таємничим зникненням

Середа, 6 квітня 2011, 13:12
Наприкінці березня ранішній дзвінок до чергової частини Ставищенського райвідділу міліції, що на Київщині, підняв увесь особовий склад. На іншому кінці дроту повідомили, що на одній із вулиць виявлено частини тіла людини.
сокира

На місце події миттєво виїхала слідчо-оперативна група. За вказаною адресою правоохоронці виявили понівечену голову, а неподалік від страшної знахідки на сміттєзвалищі знайшли й інші частини тіла.

Встановивши особу, дослідивши факти та опитавши десятки свідків, працівники міліції склали картину кривавого злочину. Загиблим виявився 40-річний місцевий житель, раніше неодноразово судимий.

З’ясувалося, що покійний упродовж кількох діб не з’являвся додому. Дружина зниклого не змогла пояснити міліціонерам, куди подівся її чоловік, нарікаючи, що благовірний небайдужий до алкоголю, тому подібна ситуація для родини звична. Втім, слова жінки не підтвердилися. У сараї біля будинку де мешкала сім’я, працівники міліції виявили частини тіла її чоловіка, закидані землею. Як було встановлено, розчленовані рештки знайдені на сміттєзвалищі та частини людського тіла, невдало приховані у підсобному приміщені, належали одній людині. Після пред’явлення доказів, дружина загиблого зізналася у вбивстві.

Правоохоронцям жінка розповіла, що покійний зловживав спиртними напоями, бив і постійно принижував її. Того злощасного дня чоловік також прийшов нетверезим та розпочав бійку. Дочекавшись, коли кривдник засне, жінка взяла сокиру та щосили вдарила його по голові. З її слів, вже після другого удару чоловік перестав дихати. Злякавшись, дружина, до речі, медсестра за фахом, розчленувала тіло померлого.

Зі слів сусідів, родина вважалася не благодійною. Алкоголем зловживали всі члени сім’ї. Начальник Ставищанського районного відділу міліції Юрій Шайда розповів, про те, що родина неблагополучна знали всі оточуючі. Втім офіційно ніхто з сусідів ніколи не скаржився до міліції. Якби очевидці гучних сімейних скандалів, побоїв та розпиття спиртних напоїв написали скарги до правоохоронних органів, трагедію можна було б попередити.

Жінку наразі затримано, вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За цим фактом проводиться ряд експертиз, у тому числі й психіатрична. Стосовно підозрюваної працівники міліції порушили кримінальну справу за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального Кодексу України. Вдові загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 1 січня 24-річний харків'янин сокирою зарубав свого 22-річного рідного брата, а його тіло сховав на технічному поверсі будинку.

comments powered by HyperComments