Саморобні бомби виявлені в Києві біля припаркованих автомобілів

Четвер, 7 квітня 2011, 14:21
Сьогодні близько 09:30 вибухотехніки Головного управління МВС у Києві знешкодили два саморобних запалювальних пристрої, виявлених у провулку Лабораторний біля вулиці Червоноармійська, 102 (Велика Васильківська).
бомба

Пристрої, що складаються з двох відер ємністю по п'ять літрів кожен, наповнених сріблястою запальною сумішшю, проводів і мобільного телефону, були виявлені на вулиці біля припаркованих автомобілів Nissan Patrol і Subaru Forester, пише Сегодня.

Вибухотехніки з використанням спецзасобів, зокрема робота, демонтували пристрої прямо на місці. Вибуху або загоряння не сталося.

За словами міліції, пристрої були зібрані не до кінця, однак могли заподіяти шкоду автомобілів. На час знешкодження рух по Лабораторному провулку було обмежено.

«Близько 08:00 ранку мешканців будинку почали попереджати, що під вікнами бомба, правда, нас не попередили. Коли я виглянула у вікно – це на бік вулиці Лабораторній – там все було оточено, і прямо під нашим вікном їхав робот», – сказала мешканка будинку на Червоноармійській.

На місці, крім вибухотехніків, працювали співробітники Державтоінспекції, Державної служби охорони, патрульної служби.

Ведеться розслідування, на даний момент ніхто не затриманий.

Раніше в столиці були зафіксовані випадки підпала автомобілів. Так, в ніч з 15 на 16 лютого лютого в Києві підпалили 11 автомобілів.

Також нагадаємо, в ніч з 17 на 18 березня у Харкові на автостоянці навпроти будинку 256 по Салтівському Шосе сталась пожежа. Згоріло 3 автомобілі, ще 4 постраждало.

comments powered by HyperComments