Поїзд переїхав школяра на Львівщині

Середа, 13 квітня 2011, 17:08
15-річного Назара Сірківа із села Волошина Перемишлянського району на Львівщині збив швидкісний поїзд «Київ – Чернівці», коли той йшов рейками до школи.
потяг

«Сірків переходив колію в недозволеному місці, на вухах у нього були навушники», – кажуть у сільській школі.

«Пів дев'ятої до школи йшов. З Волошина до Великих Глібовичів треба через колію переходити. Але є перехід спеціальний, а Назар чогось зі стежки прямо по рейсах пішов, – розказує директор Глібовецької ЗОШ, Ігор Онищак. – На вуха натягнув навушники, включив голосно музику, капішон на голові. Чи то на рейси задивився, чи щось собі думав. Не знаю. Поїзд рухався малому на зустріч. За 100 метрів як машиніст його побачив, почав сигналити. Люди якісь поруч йшли, кричали би Назар зупинився. Але той не чув. Через голосну музику певно вакуум утворився, от і все».

Швидкісний поїзд Південно-Західної залізниці Київ-Чернівці, хоч і включив екстренне гальмування, зупинитися не встиг. Дитину збив на ходу. По колії протяг ще кілька десятків метрів. Хлопчина від завданого удару помер на місці.

У Глібовичах це вже другий випадок. Торік на Великодні свята, на тому ж кілометрі залізничної дороги, поїзд наїхав на юнака, який повертався з дискотеки. Люди в селі подейкують, тоді їхав той самий машиніст, на тому ж поїзді.

«Машиніст, після того як збив Сірківа, вибіг з поїзда, голосно кричав, казав, що то не щасливе якесь місце. Нібито торік тут же ж, він також збив людину. Але що він бідака винен, як то люди самі на смерть лізуть на рейки», – додає директор.

Назара Сірківа хоронитимуть завтра у Волошині. Він жив в небагатій сім'ї, без батька. Мав на два роки старшу сестричку.

comments powered by HyperComments