Хмельницький чиновник попався на десятимільйонному хабарі

Четвер, 28 квітня 2011, 14:32
Голову однієї з райдержадміністрацій Хмельницької області затримано при одержанні понад 10 млн. 500 тис. грн. хабара.
хабар

Про це повідомили у відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

«27 квітня слідчими Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури спільно з працівниками ДСБЕЗ МВС України викрито та затримано при одержанні хабара у сумі понад 10 млн. 500 тис. грн. голову Новоушицької районної державної адміністрації у Хмельницькій області, а також посередника у вчиненні цього злочину», – йдеться у повідомленні.

В прокуратурі також розповіли, що незаконна винагорода призначалася за виділення та зміну цільового призначення земельної ділянки площею 33 га.

Стосовно вказаних осіб порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 368 КК України (отримання хабара), у якій проводяться необхідні слідчі дії.

Нагадаємо, місяць тому стали відомі деякі підробиці затримання селищного голови Старого Салтова. Голова та секретар ради протягом лютого - березня 2011 р. вимагали та отримали 175 тисяч гривень хабара за виділення кількох соток землі.

До речі, як повідомляв начальник Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Валерій Коряк, минулого року розмір середнього хабара в Україні становив 24 тисячі гривень.

ТЕГИ: гпу, хабар
comments powered by HyperComments