Жінкам радять не носити золото вечорами - влітку активізувалися грабіжники

П'ятниця, 27 травня 2011, 14:31
У Києві грабіжники стали частіше грабувати жінок, зриваючи з них ювелірні прикраси.
зірвав ланцюжок

Про це повідомив начальник прес-служби столичної міліції Володимир Поліщук, пише Сегодня.

"З приходом літа помітно збільшилося число пограбувань жінок. Скажімо, за останню добу було 10 грабежів, з яких у 4-х випадках у жінок зірвали ланцюжка, – говорить Володимир Петрович. – Ми вважаємо за необхідне попередити про це громадян. Для профілактики радимо, щоб жінки, що повертаються додому пізно ввечері, як можна менше демонстрували прикраси, а по вечірніх вулицях йшли в супроводі близьких ".

За словами Поліщука, до таких грабежів причетні, швидше за все, наркозалежні громадяни, а не організовані угрупування.

"Не намагайтеся наздогнати зловмисника, а краще запам'ятаєте його прикмети і відразу ж повідомте за номером 102 в міліцію. Опір може зашкодити здоров'ю", – радить прекрасній половині Володимир Поліщук.

Одна з постраждалих киянок, мешканка вулиці Автозаводської в Оболонському районі, Тетяна В., розповіла, як її пограбували: "Поверталася додому близько 8 вечора. Коли зайшла в під'їзд і пішла до ліфта, за мною з вулиці прошмигнув хлопець і зайшов зі мною в кабіну. У ліфті натиснув на "Стоп", зняв з мене сережки, змусив віддати кільця і запитав, чи є хто вдома. Я відповіла, що є, і це його зупинило. Напевно, хотів обчистити ще й мою квартиру, гад. Мені було моторошно страшно. Після цього грабіжник вибіг з кабіни і зник. Я викликала міліцію, наряд приїхав через п'ять хвилин. Мене посадили в патрульну машину і попросили дивитися по сторонах – раптом побачу нальотчика. Грабіжника я побачила у ломбарду на вулиці Вишгородській, він уже здав кільця і сережки за 1300 грн., Хоча їх реальна вартість – близько 10 тисяч. При затриманні цей тип почав відбиватися від міліціонерів, але потім, мабуть, зрозумів, що це марно. Вже у райвідділі виявилося, що затриманий, Денис Ф., за останній час пограбував не одну мене. Правда, кільця мені повернути так і не вдалося – він їх заклав всього лише на півгодини, а я прийшла за ними кілька днів по тому, у ломбарді дали зрозуміти, що "поїзд пішов". Повернули мені лише ті гроші, які за прикраси виручив грабіжник. Як сказав слідчий, хлопцеві світить близько 5 років, у нього є сім'я і борги у банку".

Прес-офіцер Оболонського РУВС Вікторія Білозерцева повідомила, що постраждалій Тетяні допомогло те, що вона відразу ж звернулася в міліцію.

Відомий адвокат Тетяна Монтян, яка плюс до всього ще й майстер спорту з дзюдо, розповіла, що їй тричі доводилося відбиватися від грабіжників: "Я билася на вулиці кілька разів, після того як до мене підходили і запитували: "Дівчина, а що ви тут робите в такий пізній час?". Я звичайно не чекаю продовження і б'ю в торець".

За її словами, найбільш ефективні удари по колінній чашечці, по шиї та у скроню: "Можна кинути у вічі пісок або тютюн ... Але якщо жінка не готова до опору, перш за все, фізично, то краще й не намагатися битися – ніяка річ, гаманець не варті того, щоб тобі проломили голову або набили морду".

Монтян каже, що особливо небезпечні наркомани, які нещодавно підсіли на голку, вони дуже агресивні, у той час як наркомани зі стажем слабкі і з ними можна легко впоратися.

comments powered by HyperComments