Смертельний відпочинок: п'яні мажори втопили двох людей

Четвер, 21 липня 2011, 16:02
На Дніпрі під Києвом, біля Жукова острова, трагічно загинули 30-річні кияни Євген Савченко і Світлана Дроздова. У човен, на якому вони відпочивали, на великій швидкості врізався водний скутер.
човен

Удар був настільки сильний, що скутер після зіткнення на повному ходу перескочив через човен, а той пішов на дно. Тіло чоловіка з важкими травмами пізніше вдалося витягти з річки. Жінку знайшли тільки вчора ввечері, пише газета "Сегодня" з посиланням на близьких друзів загиблих.

"Все відбувалося неподалік від Конча-Заспи, біля ресторану, де, як божевільні, часто носяться мажори, для яких не існує правил поведінки на воді. Від удару Женю викинуло у воду. Світлана, мабуть, вибратися не змогла і, схоже, потонула разом із човном", – розповів друг Євгена Сергій Злобін.

Сергій стверджує, що рибалка, який став мимовільним свідком аварії, чув, як після зіткнення зі скутера донеслися п'яні голоси. "Ти живий?", – запитав один. "Начебто так", – відгукнувся другий. Після цього скутер помчав далі.

"Це шокувало найбільше. Хлопці не надали постраждалим допомоги, а втекли з місця злочину. Кого із них, думаю, ще можна було врятувати", – вважає Злобін.

Вдова Савченка, яка залишилася з маленькою дитиною, звернулася до міліції. Однак поки кримінальну справу не порушили. Правоохоронці повідомили, що "переконливих доказів того, що люди загинули через чиїсь навмисні дії, не здобуто, і поки ведеться лише дослідча перевірка – уточнюються деталі, опитуються можливі свідки".

За словами Злобіна, судмедекспертиза дійшла висновку, що "смерть Євгенія Савченко наступила в результаті удару в голову, численних переломів ребер з правого боку, пошкодження внутрішніх органів, закритої травми грудної клітини і очеревини, а також крововиливів, викликаних водним транспортом".

Щороку на Дніпрі від яхт, човнів, скутерів гинуть 2-3 людини. У 2008 році на Оболоні катер переїхав плаваючу у воді жінку, після чого їй видалили нирку. Винуватця засудили до 6 років в'язниці.

Згідно з правилами плавання по Дніпру в районі Києва, затвердженими Київрадою, швидкість плавзасобів не повинна перевищувати 15 км на годину. Однак деякі розганяються до 110 км/год.

У Верхньодніпровському регіональному представництві Річфлоту розповіли, що інспектори не можуть змінити ситуацію – у них немає швидкісних катерів і навіть необхідної кількості постів. За нормативами, вони мають бути через кожні 100 метрів, а зараз – через кожні 600 м.

comments powered by HyperComments