Вантажівку з людськими органами затримала СБУ

Середа, 29 лютого 2012, 12:48
На Миколаївщині затримали вантажівку з людськими донорськими органами. Кривавий товар вантажили в рефрижераторний автомобіль співробітники бюро судмедекспертизи. Їх затримали.
сбу

Машину з людськими останками затримали біля обласного бюро судмедекспертизи. Правоохоронці з'ясували, що в січні його співробітники без відповідної ліцензії від Міністерства охорони здоров'я вилучали у померлих анатомічні утворення, тобто, тканини і фрагменти органів. Їх планували продати держпідприємству в галузі трансплантології для виготовлення біоімплантатів.

В СБУ пояснюють, що згода на вилучення тканин і органів померлих працівники бюро отримували від родичів обманом. «Просили родичів там маленький хрящик з п'яти, наприклад, для термінового лікування, пересадки хворому дитині, а потім відбирали від десяти до п'ятдесяти фрагментів кісток, тканин. Як кажуть свідки, тіла були схожі на ляльок, зроблених з тканини, в них майже не було кісток», - говорить прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

Зараз слідчі кажуть, що так незаконно вилучили органи понад шістдесят померлих. У машині, крім тканин і органів, знайшли конверт з грошима - більш 35 000 гривень. Гроші призначалася працівникам бюро судмедекспертизи, підозрюють в СБУ.

За фактом незаконної торгівлі органами та тканинами людей порушили кримінальну справу. Коло причетних до махінацій з людськими останками ще встановлюють. Нагадаємо, миколаївське бюро судмедекспертизи більше півроку тому вже фігурувало в скандалі. Тоді керівників установи звинувачували в незаконному розтині тел.

 

comments powered by HyperComments