Колишнього прокурора Харківщини Василя Синчука намагалися підірвати в центрі Харкова (ФОТО)

Вівторок, 13 березня 2012, 12:07
На колишнього прокурора Харківської області Василя Синчука скоєно замах.
синчук

У понеділок, 12 березня, ввечері Синчук повертався додому разом з двома знайомими (за деякими даними, це була його охорона). Біля під'їзду будинку по вул. Петровського, в якому він живе, пролунав вибух. За інформацією джерела в правоохоронних органах, швидше за все, вибухнула граната. Більш точні дані стануть відомі після проведення вибухотехнічної експертизи, пише SQ.

Екс-прокурор і один з його знайомих (1981 р. н.) Отримали травми середньої важкості (В.Синчук – в основному, травми ноги і обличчя) і відразу ж звернулися в обласну клінічну лікарню на вул. Трінклера. Зараз вони знаходяться в міській лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

Як повідомила "SQ" начальник центру громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області Лариса Волкова, слідче управління міліції вже порушило кримінальну справу за ч.2 ст.15 ст. 115 Кримінального кодексу України ("замах на вбивство").

За її даними, повідомлення в чергову частину Київського РОВД про вибух невідомого предмета біля під'їзду житлового будинку по вул. Петровського надійшло 12 березня в 20.30. На місце події виїхали керівники облуправління міліції, обласної і міської прокуратури, працівники оперативних підрозділів, слідчо-оперативна група, кінологи, вибухотехніки, криміналісти. Зараз співробітники міліції встановлюють обставини події та осіб, причетних до скоєння злочину.
На екс-прокурора Харківської області В. Синчука скоєно замах На екс-прокурора Харківської області В. Синчука скоєно замах

Довідка. В. Синчук керував прокуратурою Харківської області з лютого 2004 р. по 30 червня 2010 р., коли написав заяву про звільнення у зв'язку з переведенням на роботу в Генеральну прокуратуру Україну. Останнім часом живе в Харкові, займається бізнесом, захоплюється спортом, є власником фітнес-центру.

comments powered by HyperComments