У Дніпродзержинську зек зґвалтував дев'ятикласницю. Міліція збирається посадити її матір

Вівторок, 27 березня 2012, 10:58
Чергове гучне зґвалтування сталося в Дніпродзержинську. Проте правоохоронні органи, замість того, щоб покарати винуватця, відкрили кримінальну справу проти матері.
У Дніпродзержинську зек зґвалтував дев'ятикласницю. Міліція збирається посадити її матір

Зґвалтована дев'ятикласниця регулярно зловживала спиртним.

Слідство дійшло до висновку, що 52-річна мати потерпілої неналежним чином виконує свої батьківські обов'язки.

Вирішується питання про порушення кримінальної справи проти матері потерпілої. Щонайменше, їй загрожує позбавлення батьківських прав, максимальне покарання - два роки позбавлення волі.

Дівчина познайомилася з насильників в барі 17 березня. До 5:30 ранку 18 березня вона випивала в закладі з малознайомим хлопцем. Потім школярка зібралася йти додому.

Коли дівчина проходила мимо кінотеатру, чоловік наздогнав її і зґвалтував.

Потерпіла не відразу повідомила матері про те, що сталося, оскільки злочинець пригрозив їй фізичною розправою.

Співробітники Заводського райвідділу Дніпродзержинського міськуправління міліції за фактом зґвалтування 15-річної неповнолітньої затримали непрацюючого раніше судимого 28-річного чоловіка.

Відзначимо, що останнім часом Україну заполонила хвиля зґвалтувань.

Найгучнішою з цих справ стала справа Оксани Макар, яку не тільки зґвалтували, але і спробували задушити і спалити.

Проте, як і в багатьох країнах, де права жінок традиційно зневажаються, українське суспільство схильне звинувачувати в тому, що сталося, жінок, які нібито провокують насильника своєю поведінкою і одягом (проте, само суспільство, і, зокрема, ЗМІ, заохочують таку поведінку і зовнішній вигляд).

Разом з тим західні дослідники вже достатньо давно довели, що зґвалтування - це не неконтрольований сексуальний імпульс, а здійснення влади, це злочин проти свободи і недоторканності особи, в скоєнні злочину винен і за нього відповідальний злочинець, агресор.

Відповідно, громадська думка і правосуддя повинні стояти на варті інтересів жертви.

Разом з тим, українське суспільство фактично ігнорує досвід мусульманських країн, в яких жінки ходять в хиджабі і непримітному одязі, не п'ю, не палять і не ходять по барах, і, проте, зазнають зґвалтувань не рідше, ніж їх українські колеги.

comments powered by HyperComments