Ялтинські міліціонери шукали в будинку наркотики, а забрали гроші й антикваріат (Відео)

П'ятниця, 6 липня 2012, 12:58
Кримські правоохоронці виявилися в центрі гучного скандалу. В інтернеті з'явилося відео, на якому кілька чоловіків проводять обшук в одному з будинків в Ялті, при цьому нецензурно виражаються і забирають особисті речі господарів: спиртне, техніку, предмети антикваріату та інше.
общук

Як з'ясувалося, скандальний ролик в Мережу виклала господиня будинку Вікторія Деденко. Вона ж повідала «Сегодня» про те, що трапилося в її трирівневої квартирі: «Ми з молодшим сином поверталися ввечері з театру, коли я побачила, що двері відчинені і там ходять люди. Я відразу ж сказала дитині бігти до сусіда, а сама попрямувала в кімнати. Жодних документів мені не надали, навіть не дали нічого прочитати, обзивали, всіляко погрожували і на моїх очах грабували квартиру».

За словами жінки, обшук тривав кілька годин, протягом яких співробітники міліції самовільно підкинули в одну з кімнат згорток з якоюсь речовиною, назвавши його марихуаною, і змусили зізнаватися в зберіганні наркотиків. «Я впевнена, що це співробітники МВС, хоча чоловіки були в цивільному. Після всього обшуку мене відвезли в 1-й міськвідділ Ялтинської міліції, де я підписала всі папери, які вони мені давали, – каже Вікторія. – Я не знаю, що там було написано, але боялася за своє життя, так як мені погрожували, казали, що опустять руку в кислоту, кинуть в зливну яму і спалять мій дім».

Адвокат потерпілої Віталій Хоменко впевнений, що справа всіляко намагаються зам'яти. «Ніяких документів, які повинні залишатися після обшуку, у нас немає. На щастя, чоловік Вікторії, яка 15 червня виїхав до Росії, перед цим встановив у вітальні камеру спостереження, про яку навіть вона не знала, – говорить правозахисник. – Шестеро міліціонерів і двоє понятих фактично здійснювали крадіжку особистого майна. Збиток, який вони завдали моєї клієнтки та її сім'ї, оцінюється в більш ніж 340 000 гривень. Вони розкрили сейф, в якому були гроші, забирали предмети антикваріату, зокрема срібний портсигар, пляшки з елітним спиртним, цифрову фотокамеру, бінокль та інше. Без присутності моєї довірительку знайшли нібито згорток з марихуаною, після чого показали їй».

За словами Хоменко, йому відомі імена всіх учасників обшуку: «На сьогодні моя клієнтка подала заяву про забезпечення власної безпеки, так як ці співробітники продовжують працювати в органах і можуть заподіяти шкоду їй і її родині. Поняті, які брали участь в ході обшуку, вже написали явки з повинною і передали нам частину речей, які вони особисто забрали».

Вікторія Деденко разом зі своїм адвокатом звернулися із заявами до начальника кримського управління СБУ, а також в управління внутрішньої безпеки при ГУ МВС в Криму, передали правоохоронцям відео. «Я хочу, щоб ці люди відповіли за всі свої дії. Моєму чоловікові, який еше знаходиться в Росії, стало відомо, що це не перший подібний випадок в Ялті, коли співробітники міліції обирали заможні будинки і таким чином грабували їх», – розповідає жінка. Правда, пояснювати, чому саме її сім'ї торкнулася така доля і чим заробляє на життя її чоловік, мешканка Ялти не стала. Адвокат же пояснив, що Деденко здають частину своєї квартири в найм, а до Росії чоловік клієнтки поїхав до хворої тітки і поки не може повернутися з причини її все ще слабкого здоров'я.

У МВС перевірили: «Це був УБОЗ»

У міськвідділі Ялтинської міліції спростували інформацію про те, що обшук проводили місцеві правоохоронці, і повідомили, що це були співробітники УБОЗ. У прес-службі кримського главку МВС заявили, що співробітниками Управління внутрішньої безпеки вже було проведено службове розслідування, матеріали якого передані в кримську прокуратуру для прийняття відповідного рішення. Прес-секретар наглядового відомства Наталія Бояркіна повідомила: «В даний час слідчими організована перевірка. Мова справді йде про працівників міліції. До середини місяця має бути прийняте якесь рішення».

comments powered by HyperComments