Охоронець Каравану, який вижив, не впізнав у Мазурку вбивцю своїх колег

Середа, 28 листопада 2012, 11:53
Головний свідок у справі про стрілянину в «Каравані» Павло Феденков заявив правоохоронцям, що загиблий Ярослав Мазурок не стріляв в них.
мазурок

Чоловік, якому достеменно відомі свідчення Феденкова – єдиного охоронця, який вижив після стрілянини в «Каравані», розповів програмі «Українські сенсації» на каналі 1+1 раніше невідомі факти, пише ТСН.

Автор резонансного розслідування «Операція «Караван» зазначає, що давав обіцянку взагалі цього не розголошувати.

Проте суспільна важливість добутих свідчень переважає все інше. Разом із тим, порушувати умову анонімності журналісти не могли, тому не називають імені свого інформатора.

Чоловік каже, що Феденкова викликали на упізнання. Однак труп Мазурка йому не показали, показали лише фото трупа з моргу.

І на цих фото Феденков стрільця не впізнав.

«Ні, він його не впізнав... Коли йому показали фотографії, він сказав слідчому, що це не та людина, яка в нього стріляла», – сказав інформатор і додав, що Феденков упевнений в цьому на 100%, і сказав про це слідчому, але протоколу не було.

Ця бесіда з інформатором була записана вже після похорону Мазурка. За кілька днів до цього, коли тіло було ще в моргу, газети вже сповістили, що Феденков його впізнав. Жінка, яка відчинила журналістам двері квартири Феденкових, обурювалась.

«А хто ж сьогодні написав неправду, що він вже упізнав, що це точно Мазурок?», – питала жінка і розповідала, що головному свідку навіть за тиждень не показали тіла Мазурка, проте вже повідомили, що він зробив свою, вигідну слідству, справу.

Журналістам вдалось побачити і самого Павла. Він отримав два тяжких поранення – у шию та легені, кулі пройшли наскрізь. Проте він вже ходить. Спілкуватися відмовився.

Тож чому міліція так і не показала знайдене в парку тіло головному свідку трагедії? Це питання журналісти напряму поставили міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку. Але той тільки відмахнувся та, нічого не сказавши, пішов. Водночас з оточення, що супроводжувало Захарченка, донеслося: «Совість би мали, такі питання ставити!».

comments powered by HyperComments