На Кіровоградщині розбився елітний військовий гвинтокрил, є загиблі (ФОТО)

Середа, 26 грудня 2012, 11:23
Аварія військового гвинтокрила сталася 25 грудня близько 16:00. За словами свідків, Мі-8 за невідомих причин після набору висоти почав раптово знижуватися і вдарився об землю.
Мі-8

Під час аварії загинули троє членів екіпажу та двоє техніків. За поки що непідтвердженою інформацією загинув заступник командира військової частини.

Офіційні причини падіння військового гвинтокрила Мі-8 на аеродромі Александрія в Кіровоградській області поки що не називають. Однак, за попередньою версію, вертоліт права на зліт на мав.

Згідно зі встановленими правилами, гвинтокрил мав повернутися у військову частину ще до настання темряви, повідомляє кореспондент ТСН.

За словами місцевих мешканців, цей вертоліт був призначений для польотів вищого командного складу. У середині його салон був оббитий велюром і на ньому, як говорять місцеві жителі, раніше літав екс-міністр Юрій Луценко.

Зазначимо, гвинтокрил, що розбився, був одним з найновіших у розпорядженні олександрійських військових. На часі місце катастрофи оглядають члени спеціальної комісії. З метою вивчення обставин події, в МВС створено спеціальну комісію на чолі з заступником міністра МВС Віктором Ратушняком.

«Колегія МВС України та командування внутрішніх військ висловлюють співчуття з приводу трагедії, внаслідок якої загинули військовослужбовці», – наголосили в МВС.

Водночас, як пишуть місцеві ЗМІ, вертоліт військової частини 22-69, що базується в Олександрії, впав недалеко від ж/д вокзалу, виконуючи плановий політ.

Першими на місце події прибули рятувальники МНС та журналісти телеканалу «Контакт-ЛТД». Як повідомляє кореспондент ТСН, військові не дозволили зняти місце аварії вертольота і намагалися вилучити відео, яке все ж таки вдалося зробити.

За деякими даними, командир був у нетверезому стані.

За інформацією ЗМІ, вертоліт не загорівся. Впавши, він проповз на «пузі» 100-150 метрів до повної зупинки і завмер на лівому боці, хвостом до траси.

comments powered by HyperComments